Nyolc mérkőzés óta tart a Nyíregyháza Spartacus veretlenségi sorozata. Az együttes négy meccset megnyert, négyszer pedig döntetlent játszott. Vasárnap a Szeged 2011 Grosics Akadémia ellen több lehetősége is volt a Szparinak már az első félidőben is, mégis hátrányba került. A folytatásban viszont sikerült fordítani. 

- Nagyon nehéz mérkőzés volt, tipikus Merkantil Bank Liga találkozó. Ellenfelünk beállt védekezni, nehéz volt feltörni mindezt, de voltak lehetőségeink. Mégis egy kontra végén a Szeged 2011 talált a kapuba. A szünetben Lucsánszky Tamás is kiemelte, hogy jól megy a játék, ezt folytassuk és akkor fordítani tudunk. A második félidőben már sikerült gólra váltani a helyzeteket, így nyertünk, ami nagyon fontos volt, mert a döntetlenek után ez az első győzelmünk tavasszal - mondta Pekár László. 

A játékos mindkét gólnál főszerepet játszott. Az elsőnél gólpasszt adott Gajdos Zsoltnak, a másodiknál ő végezte el a szabadrúgást, melynek végén Rubus Tamás a kapuba lőtt. 

- Persze, szeretnék én is gólt lőni, voltak is helyzeteim, de az is ugyanolyan öröm, ha gólpasszt adok. A lényeg, hogy nyerjünk. Remélem csütörtökön is sikerül az MTK ellen - mondta Pekár László. 

Vissza