Egy bajnoki és egy kupameccs után ismét bajnoki mérkőzést vívott egymással a Nyírség NSC és a Nyíregyháza Spartacus. 

Nyírség NSC - Nyíregyháza Spartacus  2-4 (1-1)

NYVSC pálya 

Jv: Nagy László (Nagy T., Pósa)

Nyírség NSC: Lengyel - Tóth, Mészáros, Király, Monyók, Kovács, Szűcs, Fekete H., Bodor, Kertész T, Néző 

vezetőedző: Kósa János 

Nyíregyháza Spartacus: Czégény - Hudák (Mencsik), Kocsis, Urai, Nagy B. - Balogh, Nagy-Peti, Pócsik(Kovács A.), Tóth - Fekete G., Bornemissza

vezetőedző: Makay Robin

Az első húsz perc jó iramot hozott, de mindkét csapat határozottan védekezett, így nagy helyzet nem alakult ki. A félidő felénél aztán egy jobb oldali beadás után a hosszú oldalon Fekete Gabriella elé került a labda, aki higgadtan lőtt a kapuba, ezzel megszerezte a vezetést a Szpari, 0-1.

A kapott gól megfogta a Nyírséget, és rövid időn belül kétszer is helyzetbe került Bornemissza Barbara, egyik lövése után centikkel ment mellé a labda. A játékrész hajrájában aztán egyenlített a Nyírség, Szűcs Éva bombázott a felső sarokba, 1-1. Fordulás után aztán beindult a gólgyártás. Előbb Monyók Gréta juttatta előnyhöz a Nyírséget, de sokáig nem örülhettek, mert Urai Bianka szögletből a kapuba csavarta a labdát, 2-2. Aztán Hudák Karolina volt eredményes, így ismét vezetett a Spartacus, majd Fekete Gabriella második gólját is megszerezte, így 4-2-re - csakúgy mint az első bajnokin - nyert a Szpari. 

A csapatban először lépett pályára Kovács Anikó, akivel a héten kötött szerződést a klub. 

Makay Robin vezetőedző: - Az idény legrosszabb játékával sikerült nyerni, csak a három pontnak örülhetünk. A tartásunkat viszont mutatja, hogy gyenge teljesítménnyel is sikerült vesztett helyzetből fordítani. 

 

Vissza