A Városi Stadion talaját sikerült fagymentesíteni, de helyenként nagyon mély a pálya, ami nehezítette a játékosok dolgát. 

Nyíregyháza Spartacus - Vác FC 1-3 (1-1)

Városi Stadion 1000 néző 

Jv: Bogár Gergő ( Horváth Róbert, Galán Roland)

Nyíregyháza: Hermány - Szokol, Rubus, Ur, Farkas - Tamási (Holdampf 64.p), Kártik, Rudolf - Sinanovic, Tisza(Vámos 64.p), Szécsi 

vezetőedző: Véber György 

Vác: Szentpéteri - Hegedűs, Tóth B., Kákonyi (Zsolnai a szünetben), Tóth G., Gulyás, Görgényi, Dlusztus, Balajti (Nagy 55.p), Mátyás(Bőgér 90.p), Niedermüller 

vezetőedző: Nagy Tibor 

A Szpari kispadján Megyeri, Holdampf, Rezes, Máté, Vámos, Kónya és Dragóner kapott helyet. A Csíkszereda csapatkapitánya végezte el a kezdőrúgást. A székely együttes Nyíregyházán edzőtáborozik. A Vác kezdett jobban, és a 3. percben vezetést szerzett. Egy szöglet után Dlusztus fejelt a kapuba, 0-1. A kapott gól után fölénybe került a Szpari, de nagy helyzetet nem sikerült kialakítani. A váciak kontrákra rendezkedtek be, próbáltak gyors indulásokkal zavart okozni. A 19. percben jött az egyenlítés! Rudolf indítása után Sinanovic adta be a labdát, Szécsi Márk pedig közelről a kapuba helyezett 1-1.

Támadásban maradt a Szpari, és egy szöglet után Szokol fejesét védte bravúrral Szentpéteri. A 27. percben Tóth B. lépett ki középen, de Hermány jó ütemben lépett ki a kapuból, és mentett. Ismét Tóth B. veszélyeztetett, ezúttal Rubus mentett az utolsó pillanatban. A szöglet után Kákonyi fejelt, a felső lécről pattant ki a labda. A másik kapu előtt Szokol fejelhetett volna egy előreívelés után, de a kapus elütötte, elmaradt a büntető. Több gól nem esett, az első félidő után döntetlen volt az állás. A második játékrész hazai helyzettel indult, Tisza szabadrúgása után Rubus fejelt fölé. Nagy iramban kezdett a Nyíregyháza, beszorította a csapat a váciakat. Tisza próbálkozott lövéssel, de fogta a kapus, a másik oldalon pedig Mátyás próbálkozását hárította Hermány. Az 56.percben egy kontra végén gólt lőtt a Vác, Mátyás érkezett egy lecsorgóra, és a kapuba passzolt, 1-2. Jött az újabb hidezuhany, a 64.percben egy védelmi hiba után Zsolnai lépett ki, és a kapuba lőtt, 1-3. Szokol próbált szépíteni egy szöglet után, de fölé ment a fejese. Folyamatosan támadott a Spartacus, de hiába rúghatott szögleteket, kimaradtak a helyzetek. Újabb büntető maradt el, ezúttal egy kezezést nem fújt le a játékvezető. Vámos próbálkozott egy lövéssel, majd Rubus fejelt, de mindkettőt hárította a kapus. Vámos újra megpróbálta, ezúttal a kapufát találta el 16 méterről a 80. percben. Szécsi tüzelt két perccel később, ezt fogta Szentpéteri. Holdampf 25-ről bombázott kapásból, mellé szállt a labda. Az eredmény nem változott, a Szpari vereséget szenvedett. 

Véber György vezetőedző: Támadásban meddő volt a játékunk, védekezésben pedig nagy hibákat követtünk el, semmi előjele nem volt a kapott góloknak. Köszönőviszonyban nem volt a játékunk azzal, amit az edzőtábor során nyújtottunk. 

Vissza