Több fiatal is bekerült a Nyíregyháza Spartacus keretébe. Az U17-es csapatból Starosta Dávid és Tóth Ádám is a felnőtt csapatban szerepelhetett, utóbbi kezdő volt. 

Nyíregyháza Spartacus - Vác 2-0 (2-0)

Városi Stadion 1095 néző 

Jv: Berényi Tamás (Szécsényi, Pápai)

Nyíregyháza: Jova - Szokol (Bajzát 80.), Fodor, Pejovic, Forró, Farkas, Kártik(Pekár 71.), Ötvös, Tóth Á.(Starosta a szünetben), Rezes, Hornyák 

vezetőedző: Bozsik József

Vác: Halasi - Hegedűs, Tóth F., Durso (Szekszárdi a szünetben), Zsolnai, Tóth G.(Major 34.), Gulyás, Görgényi, Szabó, Balajti, Varga (Lassú 66.)

vezetőedző: Nagy Tibor

Ünnepséggel kezdődött a mérkőzés, Bajzát Péter vehetett át egy bekeretezett Szpari mezt Révész Bálint elnöktől. A támadó befejezi pályafutását. 

6. perc, Zsolnai lövése ment centikkel mellé. 

8. perc GÓÓÓL! Forró Gyula indította fantasztikus labdával Rezes Lászlót, utóbbi egyedül tört kapura, és higgadtan értékesítette a ziccert, 1-0. 

11. perc Szokol ívelte be jobbról a labdát, Hornyák fejelt fölé. 

14. perc GÓÓÓL! Növelte előnyét a Szpari! Egy jobbról visszatett labdát Hornyák lőtt rá, majd a kipattanó után a 16 éves Tóth Ádám csavart a kapuba élete első Szpari meccsén! Remek bemutatkozás! 2-0.  

21. perc Egy hiba után Balajti elé került a labda, Jova hárította a ziccert, majd a szöglet után is megfogta a labdát a kapus. 

30. perc Mezőnyjátékot hozott a folytatás, nagyobb helyzet nélkül. 

35. perc Egy szabadrúgás után Fodor csúsztatott fölé. 

37. perc Jova kirugásával Rezes száguldott el a bal oldalon, lövése után mellé ment a labda.  

41. perc Ötvös kapott sárgát. 

43. perc Kártik szerzett labdát majd 25 méterről nagy erővel lőtt alig fölé. 

Az első félidő nem hozott több gólt. 

47. perc Jova hárította Balajti lövését. 

52. perc Rezes szabadrúgása után Hornyák szorongatott helyzetben lőtt fölé. 

57. perc Gulyás kapott jó labdát a bal oldalon, de mellé lőtt. 

63. perc Balajti lőtt mellé 20 méterről. 

65. perc Farkas lőtt fölé egy szabadrúgást 23 méterről. 

66. perc Görgényi kapott sárgát. 

70. perc Farkas is lapot kapott. 

71. perc Gulyás szabadrúgását fogta magabiztosan Jova Levente. 

75 perc Drámai pillanatok, Szokol Zsolt ütközött a labdáért felugró Jova Leventével, a Szpari védője eszméletét vesztette, mentővel szállították kórházba. 

80. perc Bajzát Péter utolsó mérkőzésén lépett pályára. 

86. perc Balajti próbálkozása elment a kapu előtt keresztbe. 

89. perc Gulyás kapott sárgát. 

Vége a mérkőzésnek, a Szpari megnyerte a találkozót. 

Bozsik József: Két vereség után mentünk ebbe a mérkőzésbe és jó érzés volt győzni. Két saját nevelésű fiatalt is bevetettünk és Tóth Ádám valamint Starosta Dávid pályára küldése is jól sült el, de tisztában kell lenni, hogy 2001-es játékosok, számukra még most kezdődik a karrier. Bajzát Péter számára viszont befejeződött a pályafutás, örülünk, hogy szépen búcsúzhatott, a csapat mindent megtett ennek érdekében. Szerencsére Szokol Zsolt is rendben van, Jova Levente térdével ütközött, eszméletét vesztette egy rövid időre, de már jobban van.

Nagy Tibor: Érdekes mérkőzés volt, az a 13-14 játékos aki végigjátszotta a tavaszt, elfáradt fejben. Jól kezdtünk, de két nagy hibával magunkat vertük meg. 2-0 után 10 perc pánik volt a csapaton belül, majd a sokk után magunkhoz térve Balajti ziccerbe került, de kimaradt.  A második félidőben próbálkoztunk, de nem sikerült szépíteni. Az utolsó fordulóban hazai pályán szeretnénk szépen lezárni a szezont. 

Vissza