Rudolf Gergely visszatért, Megyeri Gábor pedig először volt kezdő a bajnokságban. Ma már nyert egy meccset a Szpari, a női csapat 4-2-re győzött a Nyírség NSC ellen. 

Nyíregyháza Spartacus - Szeged 2011 Grosics Akadémia 0-0

Városi Stadion 2113 néző

Jv: Oláh Gábor ( Márkus, Punyi)

Nyíregyháza: Megyeri - Hinora, Fodor, Kelemen, Rubus - Kártik - Holdampf (Dragóner 76.p), Kesztyűs (Csilus 81.p) - Pekár, Rezes (Gajdos 91.p) - Rudolf

vezetőedző: Lucsánszky Tamás 

Szeged 2011: Szántai - Horváth, Coroian, Pászka (Papp 85.p), Farkas, Zabari, Zádori, Molnár, Beke (Balázs 65.p), Nicorec (Germán a szünetben), Causic

vezetőedző: Supka Attila 

A találkozó kis ünnepséggel kezdődött, Tóth Fruzsina, a Fatum Nyíregyháza válogatott röplabdása kapott egy Szpari mezt, miután utazhat az Európa-bajnokságra, csapattársával, Villám Lillával együtt.

Rezes lövésével indult a találkozó, fölé szállt a labda. A 9. percben ismét Rezes, Kesztyűs passza után lőtt fölé. A 13. percben Rudolf végzett el szabadrúgást 25 méterről, Szántai bravúrral védett. Mezőnyfölényben játszott a Szpari, több ígéretes akciót is vezetett, de rendre tisztáztak a vendég védők. A 29. perc hozta a legnagyobb helyzetet, Pekár kétszer is lőhetett, Szántai nagyot védett. Pár perccel később már mindenki gólt kiáltott, de Rudolf 40 méteres csavarása után a hálótartó vasról pattant vissza a labda. Ismét Rudolf, egy kavarodás után mellé lőtt - futószalagon jöttek a helyzetek. Az első vendég lövés a 45. percben, Megyeri magabiztosan védett. Az első félidő nem hozott gólt.

A második félidő egy Rudolf lövéssel indult. Ismét Rudolf, egy szabadrúgást néhány méterrel lőtt mellé. Harmadszor is a csapatkapitány próbálkozott lövéssel, az 57. percben fölé csavart. Továbbra is fölényben játszott a Szpari, de szervezetten védekezett a Szeged. A 70. percben vendég lehetőség, Germán estében tolta meg a labdát a kapu előtt, mellé ment a próbálkozás. A 75. percben egy szabadrúgás után Kártik robban be középen, de a kapufát találta el! Pár perccel később Rubus fejelhetett egy szabadrúgás után, fölé szállt a labda. Rudolf újból megpróbálta, egy szegedi védőről pattant szögletre a labda. Gól nem esett, maradt a döntetlen. 

Supka Attila vezetőedző Szeged:: - Sokat tettünk az egy pontért, kemény mérkőzés volt sok párharccal. Mindkét együttes győzelemre játszott, úgy érzem igazságos a döntetlen. Nem kaptunk gólt, ez építi, erősíti tovább a csapategységet. 

Lucsánszky Tamás: - Sokat tettünk mind a két félidőben a gólszerzésért, és ez a döntetlen más mint az előző kettő volt, amikor kiengedtük kezünkből a győzelmet. Kontroll alatt volt a meccs, sokkal inkább mint a Budaörs elleni találkozón, ott mégis nyertünk. Remélem a görcsösség feloldódik bennünk, megtettünk mindent, de a lehetőségekből nem sikerült gólt szerezni. 

Vissza