Kis ünnepséggel kezdődött a találkozó, a Szpari vezetése az atlétikai VB-n 6. helyen végző gyaloglót, Helebrandt Mátét köszöntötte. Dr. Elbert Gábor sportszakmai ügyvezető egy 6-os számú mezt adott át az atlétának.  

Nyíregyháza Spartacus - Soroksár 1-1 (0-0)

Városi Stadion 2840 néző 

Jv: Németh Ádám (Ring, Vígh-Tarsonyi)

Nyíregyháza: Hermány - Hinora, Fodor, Kelemen, Rubus - Csilus(Gajdos 85.p), Kártik - Pekár, Rudolf, Rezes (Gréczi 63.p) - Bajzát (Kesztyűs 74.p)

vezetőedző: Lucsánszky Tamás 

Soroksár: Kovács - Valencsik, Fülöp, Dvorschák, Gyepes, Lakatos, Gárdos (Orosz 58.p), Albert (Csillag 80.p), Tamási (Pál 73.p), Gyömbér, Derekas

vezetőedző: Lipcsei Péter 

A 3. percben Rudolf indult el a bal oldalon, szép cselekkel a 16-oson belölre jutott, de beadását blokkolták a vendég védők. Az első tíz perc kiegyenlített játékot hozott. Ismét Rudolf veszélyeztetett, ezúttal szögletre mentettek a soroksáriak. Bajzát lőhetett a 15. percben, mellé ment a labdája. Szorongatott a Szpari, Pekár készítette le lövésre a labdát Bajzátnak, egy védőt talált el a támadó. Ahogy azt várni lehetett, nagy volt a küzdelem a pályán, hazai mezőnyfölénnyel. Az első félóra egy Pekár lehetőséggel zárult, de a nyíregyházi játékos nem találta el jól a labdát. A 33. percben újabb Pekár helyzet, egy beadás után mellé ment a fejes. Több ígéretes akciót is vezetettek a mieink, de az utolsó passzokba mindig hiba csúszott. A 40. perc egy Rudolf szabadrúgást hozott, fölé szállt a labda. Az első félidő hazai fölényt hozott, gólt azonban nem.

A második játékrész egy nagy Pekár bombával indult, de közeli lövését hárította Kovács. Az 53. percben újabb helyzet, Pekár szöglete után Rubus lőtt kapásból, ismét védett a kapus. Pekár nagyon aktív volt, ezúttal balról lőtte be a labdát, Bajzát alig maradt le. A 65. percben megszerezte a vezetést a Szpari! Egy szabadrúgás után RubusTamás vette át a labdát, és a kapuba lőtt, 1-0! A gól után újabb lehetőség, Pekár indult meg a jobb oldalon, de beleléptek a passzába, szöglet. a sarokrúgás után nehezen tisztáztak a vendégek, de végül kontrázni tudtak, és Lakatos a 72. percben egyenlített, 1-1. A Soroksár az első helyzetét értékesítette. Nagy helyzet maradt ki a 84. percben, Pekár beadása után Rudolf pörgetett, de kipattant a labda. Próbálta megszerezni a győztes gólt a Szpari, de Orosz előtt is adódott lehetőség a hajrában. A 91. percben Rudolf lőtt egy csel után, de fölé ment a labda. Több gól nem esett, döntetlennel ért véget a mérkőzés. 

Lipcsei Péter: Az első félidőben semlegesítettük a Nyíregyháza támadásait, és stabilak voltunk. Fordulás után kaptunk egy buta gólt egy pontrúgást követően, de 1-0 után föl tudtunk állni. A hazaiaknak két ziccerük volt a mérkőzé során, talán közelebb álltak a győzelemhez, ezért boldog vagyok az egy ponttal. Sok sikert kívánok a Nyíregyházának, remélem sikerül elérni a céljukat, és feljutnak az élvonalba! 

Lucsánszky Tamás: Nyert meccset engedtünk ki a kezünkből, az ellenfélnek nem volt kapura lövése. 1-0-nál bealudtunk egy kontránál, ez pedig pontokba került. Egy ilyen találkozót kapott gól nélkül le kell hozni ahhoz, hogy győzni tudjunk. 

Rubus Tamás: A gólt elcseréltem volna egy győzelemre. A Soroksár masszívan védekezett, a kapuig nem jutottak el, mégis sikerült egy gólt szerezniük. Csalódott  vagyok.

Vissza