Elkezdődött a Merkantil Bank Liga 2019/2020-as idénye. A Szpari első ellenfele a Budaörs volt, a mérkőzést Tatabányán rendezték. A Szpari Hornyák Marcell és Kovács Norbert találataival 2-0-ra győzött. A csapatra augusztusban további öt mérkőzés is vár, így nagyon fontos a jó rajt. Zoran Spisljak vezetőedző szerint azonban az egész bajnokság nagyon szoros és kiegyenlített lesz, így végig koncentrálni kell.

- Minden meccs sorsdöntő, ebben a bajnokságban úgy kell készülni minden találkozóra, mintha BL döntő lenne. Persze, most sok találkozót vívunk egymás után, így szakmailag jobban kell figyelni a frissítésre, regenerálásra. De ugyanúgy nehéz lesz a december is, akkor a körülmények miatt, más lesz az időjárás, más lesz a pálya. Mindegyik meccs nagyon fontos, most a következőre készülünk - mondta Zoran Spisljak vezetőedző.

A Szparinál sajnos a hétvégi meccsen megsérült Svedyuk Alex egy ütközésnél, kérdéses, hogy pályára léphet-e a következő találkozón. Már az első fordulóban születtek meglepetések. A feljutást megcélzó csapatok közül kikapott az MTK, a Vasas és a Békéscsaba is, a forduló rangadóján a Gyirmót pedig 1-1-es döntetlent játszott a Haladással.

Szerdán már újabb bajnoki következik a Nyíregyháza számára, ezúttal hazai pályán. A Szpari 17.30-tól a szintén győzelemmel rajtoló Dorogot fogadja a Városi Stadionban. A dorogiak Paudits két találatával a Vasast verték 2-1-re. A keretükben két korábbi Spartacus játékos is van, Papp Máté és Forró Gyula személyében. A két csapat kilencedik alkalommal találkozik majd az NB-II-ben, a korábbi nyolc meccsből négyet a Szpari nyert. A találkozó előtt mutatja be a nyíregyházi klub új indulóját, melyet a nyíregyházi Karmapirin zenekar szerzett, és a tervek szerint Szakos Andrea élőben énekli majd el, de pályára lépnek a Spartacus Torna Club aerobikos lányai is.

Vissza