Hajnali indulás és hosszú utazás jelkemezte a Nyíregyháza Sparacus - Bozsik Akadémia U12 és U14 csapatainak csütörtöki napját! A fiatalok Németországba indultak, hogy mérkőzéseken és tornákon ismerkedjenek a nemzetközi labdarúgással. Backnang volt a célállomás, ahol szombaton és vasárnap nemzetközi utánpótlás tornákat rendeznek, komoly, tradícionális klubok részvételével. A hosszú utazás monotóniáját megtörve csapataink csütörtökön este Holzkirchen városában barátságos mérkőzéseket játszottak a helyi klub (TuS Holzkirchen) fiataljai ellen.

- Nagyon örülünk annak, hogy már első este pályára léphettünk. A legfőbb célt elértük, hiszen a gyerekek gyorsan alkalmazkodtak a német fiatalok játékfelfogásához. Élvezték a játékot, felszabadultan és jókedvűen, ugyanakkor intenzíven folyt a játék mindkét korosztályban. Játékosaink megmutatták azt, hogy miben jók, és természetesen az is kiderült, miben kell változtatnunk annak érdekében, hogy tovább fejlődjenek!
Ellenfelünk az előzetes egyeztetés eredményeként mindkét esetben egy évvel idősebb csapatával szerepelt ellenünk. Az Akadémia programjának szerves részeként, a jövőben rendszeres lesz a nemzetközi szintfelmérés, mert végső célunk - azaz teljesítőképes labdarúgók és intelligens emberek kinevelése - csak akkor valósulhat meg, ha nyitott szemmel járunk és munkánknak a kontrollt a magas minőségű futballkultúrák is biztosítják -
mondta Kiss Baranyi Sándor az Akadémia igazgatója.

A mérkőzéseket követő közös vacsora után fáradt, de mosolygós gyerekek Münchenben töltötték az éjszakát, a tornák helyszínére ma este érkeznek meg, miután ellátogatnak a stuttgarti Mercedes múzeumba, valamint a VfB Stuttgart edzőközpontjába.

Eredmények:
TuS Holzkirchen U13 - Nyíregyháza Spartacus Bozsik Akadémia U12 7:4
Gólszerzőink: Krisztián Attila (2), Kárpátfalvi Donát, Kerezsi Miklós.

TuS Holzkirchen U15 - Nyíregyháza Spartacus Bozsik Akadémia U14 2:4
Gólszerzőink: Vasváry Zoltán (2), Major Marcell, Varga Balázs.

A hétvégén a Backnangban rendezett tornán játszanak a csapatok.  

Vissza