Nem akármilyen sikert könyvelhet el a Nyíregyháza Spartacus női szakága! Makay Robin nem titkolta, hogy rövid időn belül szeretne a saját nevelésű fiatalokra építeni a felnőtt csapatnál is, és úgy tűnik, számíthat is a lányokra. Tehetségekben ugyanis nincs hiány! Az U14-es gárdából többen is részt vettek a régiós válogatón. Összesen 450 fiatal labdarúgót teszteltek és választottak ki huszonötöt a bő keretbe. Nos a legjobb 25 között négy (!) Szpari játékos is van: Katona Flóra, Tuza Petra, Czvik Petra és Szabó Jázmin. Ők a válogatott edzőtáborába utazhatnak. 

A női szakág utánpótlás nevelésének életében az első olyan szakmai visszajelzés a szövetség részéről, ami azt mutatja, hogy a nyáron elkezdett munka jó irányba halad. Örömteli, hogy fél év után sikerült a régióválogatottba lányokat adni, de az igazi siker az lesz, ha mindannyian bemutatkoznak a felnőtt csapatban. Dicséret illeti a lányokat és minden kollégámat az eddig elvégzett munkáért, azt hiszem ez mindenkinek plusz motivációt adhat a jövőre nézve - mondta Makay Robin szakágvezető. 

A Spartacus U14-es gárdája a felkészülés során Gödöllőn teremtornát nyert, és Czvik Petrát a torna legjobb kapusának választották. 

Vissza