A Nyíregyháza Spartacus FC nyáron benevezett az NB-II-es női bajnokságba. Nagy tervekkel és nagy lendülettel vágott neki az idénynek az együttes, egy jó felkészülés után mindenki kíváncsian várta, mire lesz képes a csapat a másodosztályban.

Egy komoly alapozás után az első jó eredményekre nem kellett sokat várni, Monoron az első fordulóban döntetlennel kezdett a Szpari, majd hazai pályán 4-2-re verte a Nyírség NSC-t. Ősszel további négy győzelmet aratott még Makay Robin együttese mely gólgazdag meccseket vívott.

Tavasszal több kulcsemberét is elveszítette sérülés miatt a Spartacus, a pályán lévők azonban mindent megtettek a siker érdekében, és végül 8 győzelem, 2 döntetlen és 8 vereség lett a gárda mérlege, ezzel a negyedik helyen zárt a Szpari újoncként. Összesen 71 gólt szereztek a mieink ami holtversenyben a harmadik legtöbb volt, a házi gólkirály pedig Fekete Gabriella lett 13 találattal, megelőzve a 10 gólos Bornemissza Barbarát és a 7 gólig jutó Boros Edinát. Tóth Cintia 6, Kovács Anikó és Urai Bianka 5-5 alkalommal volt eredményes, de rajtuk kívül tovább tíz játékos lőtt gólt a szezonban! A legnagyobb arányú diadal az Eger ellen a zárófordulóban aratott 17-0, a legnagyobb vereség pedig a bajnok Szent Mihálytól elszenvedett 7-0 volt.

A keret tagjai a következő két hétben még edzésben maradnak, majd megkezdődik számukra a szünet. A felkészülés júliusban indul számos edzőmérkőzéssel.

Vissza