A tavaszi szezon első bajnoki mérkőzését Békéscsabán játszotta a Spartacus U17-es csapata. Jól kezdődött a találkozó, hiszen már a 7. percben megszerezték a vezetést a mieink. Sztankó Dávid bal oldali támadóként három védő között tört be a 16-oson belülre, majd kilőtte a hosszú sarkot (0:1)! A 21. percben a hazaiak által kirúgott labdát Sztankó kapásból kapura lőtte, amely védhetetlenül csapódott a hálóba (0:2)! Ezután a vendégek sorra dolgozták ki a jobbnál jobb helyzeteket, de ezek mind kimaradtak. A 40. percben a vendég védők egymásra vártak, miközben a hazaiak támadója Pásztor Olivér lecsapot a labdára és az üres kapuba helyezett (1:2). A második félidőben is a Spartacus játszott fölényben, de csak a 80. percben sikerült bebiztosítani a győzelmét. Ismét Sztankó volt a gólszerző, aki mintegy 20 méterről talált a kapuba (1:3). A végeredményt Ónadi László állította be, aki Kecsmár szögletét bólintotta a kapuba (1:4). A nyíregyháziak jobb helyzetkihasználással nagyobb arányban is nyerhettek volna, egy harcos, kellemetlen stílusú csapattal szemben.

Békéscsaba U17 - Nyíregyháza Spartacus U17 1-4 (1-2)

Nyíregyháza: Kovács Zs. – Vámos G., Herczku A., Szücs D., Kölcsi A. – Pataki B., Oláh L. (Ónadi L.)., Rácin R. (Czár M.) – Szende B. (Roszpopa), Papp N. (Kecsmár Á.), Sztankó D. (Jeszenszky Á.).

Edzők: Balogh Zoltán, Kiss Miklós

Gólszerzők: Sztankó Dávid (3), Ónadi László.

Balogh Zoltán: - Az első félidőben kifejezetten jól futballoztunk, szép támadásokat vezettünk, amelyekből rengeteg helyzetet alakítottunk ki. Ha egy kicsit pontosabbak vagyunk a kapu előtt, akkor már ebben a játékrészben eldönthettük volna mérkőzést. A második félidőben is fölényben játszottunk, de már nehezebb volt a hazaiak védekezését feltörni, így csak a találkozó vége felé sikerült bebiztosítani a jól megérdemelt győzelmünket.

Vissza