A DVTK elleni szerdai rangadó után vasárnap egy újabb különleges meccs vár a Nyíregyháza Spartacusra. Ezúttal a MOL Magyar Kupában a Budapest Honvéd lesz a mieink ellenfele. Ezúttal is fokozott a médiaérdeklődés a klub iránt, a sportnapilap és a helyi sajtó mellett pénteken az M4 Sport stábja - mely vasárnap élőben közvetíti a meccset - járt a csapat edzésén.

 

- Az öltözőben különböző vélemények voltak a sorsolás előtt. Volt aki egy gyengébb csapatot szeretett volna kapni a biztosabb  továbbjutás érdekében, volt aki élvonalbelit, mert NB-I-es gárda ellen pályára lépni mindig különleges érzés. Tény, hogy ha egy olyan együttes ellen jutnánk tovább mint a Honvéd, arra mindenki felkapná a fejét. Tudjuk, hogy egy erős kerettel rendelkező csapat érkezik hozzánk, nem mi vagyunk az esélyesek, de szeretnénk javítani a szerdai, elveszített rangadó után, hogy megmutassuk, nem véletlenül vezettük eddig a tabellát az NB-II-ben. Sok együttesnél játszottam már, Nyíregyházán nagyon jó a közösség, és nem titok, az a célom, hogy a Szparival kerüljek vissza az NB-I-be - mondta Vass Patrik. 

Gresó Mátyás még mindig csalódott a diósgyőri vereség után, de ő is előre tekint. 

- A csapat számára és számomra is jól indult a bajnokság. Sajnos ami engem illet, a legutóbbi meccseken nem voltam olyan eredményes, de remélem a kupameccsen mindez megfordul, és újra betalálok. Nem titok, hogy többet vártam a szerdai derbitől, elemeztük is a hibákat a szakmai stábbal, és sokat tanultunk ebből - mondta Gresó Mátyás. 

A csapat vasárnap 18 órától lép pályára Balmazújvárosban a kispestiek ellen. 

Vissza