Megtört a jég, Véber György csapata hosszú idő után győzött. A vezetőedző a csapat nagy részével elégedett volt. 

- Nagyon bíztam benne, hogy sikerül nyerni. Talán sokan fanyalognak, hogy csak 1-0 lett a végeredmény, de lélektani szempontból nekünk nagyon jól jött ez a siker. Áttört egy gát. Uraltuk a mérkőzést, de sok volt a hiba, főleg a támadójátékban, és a csapaton érződött a vibráció. Van hiányérzetem, és azt rövidesen rendezni is fogom, de a többség mindent megtett a győzelem érdekében, kúszott, mászott, és bár a minőség még nem jött ki, de sikerült három pontot szerezni. A győzelmet nem kell megmagyarázni, én sem teszem, de értékelni fogom a látottakat. Dolgozunk tovább, mert még be kell gyűjtenünk ősszel hat pontot - mondta Véber György.

A gól után hatalmas feszültség szabadult fel a játékosokból, mindenki extázisban rohant a kispad felé.

- Továbbra is állítom, ez a csapat képességeiben megüti a szintet, hogy feljusson az NB-I-be. Egy világsztár, Cristiano Ronaldo is frusztrált volt, amikor heteken keresztül nem talált be a kapuba, majd amikor sikerült, széttört egy kamerát, akkora energia szabadult fel belőle. Erről beszéltem a játékosoknak a meccs előtt, és látszott az arcokon az öröm. Az lett volna a baj, ha egy szimpla gólöröm követte volna a találatot. Én tudtam, és a csapat is tudta, hogy meg kell, meg tudjuk szakítani a rossz sorozatot. Hogy aztán ez nem lett több gólos különbség, az már más kérdés, de én most jobban örülök ennek az egynek, mintha rúgtunk volna négyet könnyedén, mert meg kellett dolgozni a sikerért - tette hozzá a Szpari vezetőedzője.

A csapatot lengyel drukkerekkel kiegészülve az ultrák is segítették, és a második félidőben igazi futball hangulatot varázsoltak a Városi Stadionba. Köszönet érte !

Vissza