Óriási volt az izgalom a Családok Átmeneti Otthonában. A közel negyven lakó tudta, hogy december 5-én este meglátogatja őket a Mikulás. Készültek is a gyerekek műsorral, énekkel. De nem csak ők izgultak, hanem a Szpari játékosai is, mindenki fokozottan várta a találkozást. Becsomagolt ajándékok várták, hogy átadhassák őket. A Nyíregyháza Spartacus teljes kerete útra kelt, majd a Mikulás - aki erősen hasonlított Farkas Attila asszisztensedzőre - egyesével adta át a gyerekeknek a játékokat, édességet. 

- Már hetek óta készülünk arra, hogy megajándékozzuk a családokat, a gyerekeket. Szeretnénk ebből hagyományt teremteni, jól esett látni a sok boldog szempárt - mondta a Mikulás. 

Az otthonban olyan családok élnek, akik - bár sokan közülük dolgoznak - nincs hol lakniuk. Itt viszont együtt lehetnek a gyerekekkel, még ha csak átmeneti időre is. 

- A legkisebb gyerek két hónapos, a legidősebb 18 éves. Ezek a családok nem engedhetik meg maguknak, hogy Mikuláskor megajándékozzák egymást. Ezért óriási segítség nekik amit most a Spartacustól kaptak - mondta Dr. Nagy Erzsébet igazgató. 

Az otthon lakói és dolgozói nem várták üres kézzel a játékosokat. Saját készítésű tortával és süteményekkel viszonozták a kedvességet. 

- A Szpari számára fontos, hogy segítsünk azoknak, akiknek erre szükségük van. Örömmel álltunk a kezdeményezés mellé, és a játékosok is azonnal partnerek voltak - mondta Szűcs Mihály sportigazgató. 

A gyerekek boldogan bontogatták az ajándékokat, sőt a csapat tagjaival közösen karácsonyi dalt is énekeltek. 

Vissza