Egy kezdőcsapatra való, azaz 11 saját nevelésű játékos lépett pályára a Nyíregyháza Spartacusban a Debrcen elleni első felkészülési találkozón. A második félidő hajrájában volt, hogy nyolcan is játszottak a fiatalok közül, és többen elutazhatnak majd a felnőttekkel az edzőtáborba is. A téli szünetben is néhány tehetséges labdarúgóval profi szerződést kötött a klub, az utánpótlás együttesek pedig megkezdték a felkészülést. Több korosztálynál is új edző irányítja csapatot, mivel az utánpótlástól a szakemberek közül - Lengyel Roland és Szatke Zoltán - a felnőtt gárdához kerültek. Így az U14-es korosztálynak Deme Attila, az U15-nek Paulik István, az U17-nek Balogh Zoltán, az U19-nek Csernyijenkó Ruszlán a vezetőedzője tavasszal.  Az U16-os csapatnál maradt Papp Ákos. 

- A múlt héten elindult a munka, és mostantól a napi edzések mellé konditermi tréningek is kerültek. A hétvégén már edzőmérkőzést játszunk a Mihalovce ellen Szlovákiában, de a felkészülés során találkozunk a Debrecennel, a Tarpával, a Kisvárdával és a FILO SE-vel. A bajnokság számunkra február 22-én Békéscsabán kezdődik, tavasszal pedig a célunk, hogy az első négyben végezzünk - mondta Papp Ákos. 

A vezetőedző az őszi teljesítménnyel nem lehetett elégedetlen, a csapat 25 pontot szerzett, 15 meccséből hetet nyert meg, négyszer játszott döntetlent és négyszer kapott ki. 

- A keretben nagy változás nem volt a szünetben, távozónk nincs, egy fiatal játékos érkezett Balmazújvárosból Kiss Péter személyében. Reméljük, hogy sérülés nem hátráltatja majd a felkészülést, és a tervezett munkát elvégezhetjük - tette hozzá a tréner. 

Ami a felnőtt csapatot illeti, Györgyi Arthur az egyik edzésen megsérült, ő kihagyta a Debrecen elleni edzőmérkőzést, és tüzetes orvosi vizsgálat vár rá. Fodor Ferenc sem játszott legutóbb, ő még egy őszi sérüléssel bajlódik. A csapat szerdán 14 órától a Kassát fogadja a Városi Stadion műfüves pályáján edzőmérkőzésen.    

Vissza