Forró Gyula sérülése rendbe jött, és a védő a kezdőben kapott helyet a listavezető MTK ellen.

MTK Budapest - Nyíregyháza Spartacus 2-0 (2-0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion

Jv: Molnár Attila ( Kepe, Bertalan)

MTK: Szentpéteri - Bori, Balogh, Gengeliczki, Deutsch, Vass P (Hrepka 78.p), Schafer, Vass Á (Kanta 79.p)., Lencse (Farkas II.72.p), Torghelle, Korozmán 

vezetőedző: Feczkó Tamás 

Nyíregyháza: Megyeri - Rubus, Fodor, Kelemen, Forró, Kártik, Csilus (Kesztyűs a szünetben), Holdampf (Rezes 64.p), Pekár, Rudolf, Dragóner(Horváth 64.p)

vezetőedző: Lucsánszky Tamás 

Az MTK kezdte a találkozót. Nyíregyházáról is sok szurkoló érkezett, az első percekben ők voltak hangosabbak. A 3. perc hozta az első lövést, Schafer próbálkozott 16 méterről, de mellé ment a labda. A másik oldalon Dragóner indult ígéretesen, de tisztáztak a védők. Az első tíz perc kiegyenlített játékot hozott. Holdampf lőtt távolról egy támadás végén, fölé szállt a labda. Nagy helyzet maradt ki a 13. percben, amikor egy jobb oldali beadás után Dragóner pörgetett közelről centikkel mellé. Meleg helyzet a Szpari kapuja előtt is, Rubus tisztázott egy belőtt labda után. A szöglet után Schafer emelkedett a legmagasabbra, és a kapuba fejelt, 1-0 a 17. percben. A kapott gól kicsit megfogta a csapatot, de a 25. percben Rudolf veszélyeztetett egy lövéssel. Egy Szpari szöglet után kontrázott az MTK, Vass P. lépett ki, de Forró nagyot mentett. A 38. percben Lencse léphetett ki egyedül lesgyanús helyzetben, Megyeri óriási bravúrral védett. A 43. percben büntetőt kapott a hazai csapat amikor Lencse Rubus kezét találta el. Lencse értékesítette a 11-est, 2-0. Az első félidő több gólt nem hozott, az MTK vezetett. Fordulás után az első lehetőség a Szpari előtt adódott, Rudolf lőhetett, Szentpéteri védett. A folytatásban nem alakult ki helyzet egyik kapu előtt sem, majd az 57. percben egy beadás után kellett védenie Megyerinek. Vass P. próbálkozott a jobb oldalról egy lövéssel, fölé szállt a labda. A 64. percben kettőt is cserélt Lucsánszky Tamás, Rezes László és Horváth Ferenc állt be, utóbbi most debütált a Szpariban bajnokin. A 81. percben Rudolf ívelte be a jobb oldalról a labdát, a hosszú saroknál Forró fejelt mellé. A másik oldalon Megyeri védett nagyot Kanta lövésénél, a kapus egy 20 méteres bombát ütött ki. Az eredmény nem változott, az MTK megnyerte a mérkőzést. 

Lucsánszky Tamás: - Nem voltunk elég bátrak sem támadásban sem védekezésben, így a minőségi különbségből adódó fölényét ránk tudta kényszeríteni az MTK. Sajnos a Szeged elleni meccshez hasonlóan most sem mertünk játszani, így nem tudjuk azt nyújtani amit tudunk, ennek okait gyorsan meg kell találnunk. Az első gól előtt koncntrációs probléma is volt, ezen változtatni kell. Gratulálok az MTK-nak, megérdemelten győztek. 

Vissza