Jól sikerült az elmúlt hét a Nyíregyháza Spartacus számára. A csapat folytatta jó sorozatát, öt gólt lőtt a Budaörsnek, és pontot hozott el Szombathelyről és Debrecenből. Paku Roland a téli szünetben tért vissza a Szparihoz, és tavasszal remek teljesítményt nyújt.

- Kilenc mérkőzés óta veretlen a Nyíregyháza Spartacus tavasszal. Hogy élted meg az eddigi találkozókat?

- Nem úgy kezdődött a tavasz ahogy szerettük volna, az első két mérkőzés után viszont elindult az a veretlenségi sorozat mely már kilenc mérkőzés óta tart. Stabilabb lett a védekezésünk – bár azzal már ősszel sem volt nagy probléma – és a támadójátékunk egy kicsit előrébb lépett. Jöttek az eredmények, és remélem ez a széria még jó sokáig tart.

- A múlt hét kifejezetten jól sikerült. Mennyire voltál elégedett?

- Nem voltam elégedetlen, de maximálisan elégedett sem. A Haladás ellen idegenben a döntetlen nem rossz eredmény, de abban a mérkőzésben talán több is volt. A Budaörs elleni találkozó előtt épp arról beszéltünk a többiekkel, hogy egyszer ki kell szakadnia a gólzsáknak, ami megtörtént. Debrecenből kevesen hoznak el pontot, de felemás érzések vannak bennem. A védekezésünk stabil volt, de az előre játékban az utolsó passzok nem sikerültek. A pontnak örülhetünk, de személy szerint én azt szerettem volna, ha azt a mérkőzést megnyerjük. De látszik a csapaton a fejlődés eredményességben.

- Mennyire más most az NB-II, mint mielőtt Szlovéniába igazoltál?

- Az látszik, hogy ahogy fejlődött az infrastruktúra Magyarországon, a foci is sokat lépett előre. Pár év alatt a magyar bajnokság erősebb lett, de azt gondolom ez még csak a kezdet.

- Mit vársz a hétvégi Siófok elleni találkozótól?

- Látszik, hogy egyre nagyobb a csapatnak az önbizalma, de nem szabad, hogy ez átmenjen nagyképűségbe. Most kell rátenni még egy lapáttal az edzéseken, és a hétvégi mérkőzésen is. Akkor folytatódhat a jó sorozat vasárnap.

Vissza