Több saját nevelésű játékos is a Nyíregyháza Spartacus felnőtt keretével készült az előző idényben, közülük sokan az NB-II-ben is bemutatkozhattak. Bár a szezon a felnőttek és az utánpótlás együttesek számára befejeződött, a Szpari fiatal játékosai mögött remek idény van, olyan eredményt értek el, mint még soha: a következő bajnoki évet az U13-tól fölfelé minden gárda a legmagasabb osztályban kezdheti!

- A versenykiírás alapján az volt a célunk, hogy az U16-U17-es csapatunk összesített eredmény alapján az első négyben végezzen. Ez sikerült, és ez arra jogosítja a két gárdát, hogy a következő évben a Kiemelt csoportban, azaz a legjobbak között szerepeljen. Ez azt is jelentette, hogy az U19-es csapatot is viszik magukkal az élvonalba. Az U14-U15 már az első osztályban játszott, és ott van az első 12-ben, és az U13 is jogot szerzett arra, hogy korosztályt váltva a legjobbak között legyen. Régi álmunk vált valóra, hogy minden nagypályás korosztályunk a legmagasabb osztályban szerepel majd – mondta Németh Károly, a Nyíregyháza Spartacus-Bozsik Akadémia vezetője.

A magasabb osztály persze új feladatokat is jelent.  Az akadémia vezetője abban is bízik, hogy folytatódik a tendencia, és a saját nevelésű labdarúgók közül többen is pályára léphetnek az első csapatban, majd meghatározó tagjai lesznek a felnőtt együttesnek.

Vissza