Az időjárás nem volt kegyes a Városi Stadion talajához. Bár a hó nagy részét hetekkel ezelőtt letolták, foltok azért maradtak. A napok óta várt felmelegedés elmaradt, így a füves pálya kőkemény. Szombatra és vasárnapra viszont már 5-6 fokot jósolnak, és ha ez így lesz, akkor a talaj kiengedve biztosan nagyon mély lesz. Mindez a védekező csapatoknak kedvez. Véber György vezetőedző felkészült a váciakból.

- Vasárnap más nem lehet, mint győzelem. Nem hibázhatunk az első fordulóban, mert az megroppanthatja a csapatot. Joggal vetődne fel a kérdés, hogy miről beszélünk mi akkor, amikor a sikeres felkészülést emlegetjük, ha nem nyerünk? Nem is beszélünk másról, csak erről a találkozóról. Nehéz ellenfél lesz, többször is megnéztük korábbi találkozójukat, és ez alapján masszív csapat, de ha olyan sebességgel játszunk mint kint Törökországban, és kevesebb lesz a technikai hiba, akkor az elég lesz a győzelemhez - mondta Véber György vezetőedző. 

A váciak jelenleg a Szpari előtt, a 7. helyen állnak a tabellán. Az őszi szezon végén nagyot hajráztak, utolsó öt meccsükből négyet megnyertek, egyszer pedig döntetlent játszottak. A Vác kerete alig változott a télen, mindössze egy távozó és érkező játékosuk volt. Ősszel a Szpari 1-0-ra nyert idegenben, Rezes László góljával. A vendégeknél lesz egy ismerős, a 3 találattal álló Kákonyi Dániel tagja volt a 2014-es nyíregyházi bajnokcsapatnak. A két gárda vasárnap 14 órakor találkozik a Városi Stadionban.

Vissza