A válogatott selejtezői miatti bajnoki szünetet igyekezett minden együttes kihasználni. A héten viszont már újra fordulót rendeznek a Merkantil Bank Ligában, a Nyíregyháza Spartacus Szombathelyre utazik. A szakmai stáb ennek megfelelően alakította a heti programot, és igyekszik alaposan feltérképezni a Halit, melyet az a Mátyus János irányít, aki korábban a Szpari vezetőedzője is volt.

A Spartacushoz hasonlóan a Haladás is egy élvonalbeli együttessel tervezett edzőmérkőzést a szünet alatt - a mieink Miskolcon léptek pályára - de végül a ZTE elleni találkozójuk elmaradt. Van viszont egy fontos visszatérőjük Medgyes Zoltán személyében. A 11 gólnál tartó játékos februárban sérült meg, ezért az utóbbi meccseken nem számíthattak rá. Három hete kezdte újra a tréningeket, így neki jól jött a szünet, és igyekezett erőnlétileg utolérni magát. Biztosan nem játszhat viszont a Nyíregyháza ellen a jelenleg az U21-es válogatottban futballozó Mocsi Attila, a fiatal védő ugyanis eltiltás miatt nem szerepelhet vasárnap. Kérdéses a korábbi nyíregyházi labdarúgó, Csilus Tamás játéka is, ő egy szakadással küzdött, és bár már meggyógyult, valószínúleg csak a jövő héttől játszhat. 

A két csapat őszi meccsét Nyíregyházán a szombathelyiek nyerték 1-0-ra, éppen Medgyes góljával. Jelenleg a tabellán a mieink mögött állnak a 8. helyen, egy ponttal szerzett kevesebbet a Hali a Szparinál.  

Vissza