Az NB-I-es és NB-II-es csapatok is bekapcsolódtak a Magyar Kupa sorozatba. A Nyíregyháza Spartacus a Taksony ellen lépett pályára. 

Taksony SE GP Solar - Nyíregyháza Spartacus FC 0-2 (0-1)

Dunaharaszti 

Jv: Szigetvári Márk (Kurinka, Dobos)

Taksony SE: Iváncsics - Hegedűs (Kozári 49.), Hesz, Kákonyi, Szilágyi, Győri, Szabó, Nyéki, Wágner, Gálfi, Nádházi (Nagy 78.)

Edző: Szabados Tamás 

Nyíregyháza: Jova - Svedyuk, Fodor, Pejovic, Talabér, Ötvös (Kovác 65.), Kártik (Starosta 90.), Busai, Sinanovic (Tóth Á. 98.), Tóth B., Hornyák 

vezetőedző: Zoran Spisljak 

Jól kezdődött a meccs nyíregyházi szempontból! Az 5. percben Kártik Bálint passzolt a 16-oson belül háttal álló Tóth Barnához, aki befordult és a léc alá lőtt, 0-1! Lényegesen többet birtokolta a labdát az első tíz percben a Szpari. 28/72 % volt a labdabirtoklási arány a meccs elején, Jovának egy védeni valója akadt. A folytatásban is biztosan tartotta előnyét a Spartacus, egy-egy lövés kerülte el a kapukat, melyek ritkán forogtak veszélyben.  A 30. percben jó helyről végezhetett el szabadrúgást a Szpari, de elkerülte a labda a kaput, majd a másik oldalon is mellé ment egy próbálkozás. Továbbra is a mieink irányították a találkozót, de újabb gólt nem sikerült szerezni. A szünetben a Nyíregyháza Spartacus vezetett. A második félidő egy taksonyi lövéssel indult, mely után szügletre pattant a labda, a hazaiak első sarokrúgása aztán nem volt veszélyes.  A 49. percben a hazaiak játékosa, Hegedűs sérült meg, egy felugrás után rosszul érkezett a talajra és megsérült a karja, percekig állt a játék. Próbált egyenlíteni a Taksony, a 63. percben egy szabadrúgással veszélyeztettek mely elkerülte a kaput. Sokat állt a játék, kevés volt a helyzet. Kovác lőtt nagy erővel a 78. percben, de nem sikerült megdupláznia az előnyt. 12 (!) perc hosszabbítást jelzett a játékvezető. Hornyák lőtt kapura melyet fogott a hazai kapus, majd taksonyi lehetőség, de sikerült blokkolni. A 100. percben aztán megszerezte második gólját a Nyíregyháza Spartacus, egy akció végén Tóth Barna passzolt Starosta Dávidhoz, aki a kapuba lőtt, 0-2. A Szpari győzött, és továbbjutott a Magyar Kupában. 

Zoran Spisljak vezetőedző: - Mindenek előtt gyógyulást kívánok az ellenfél játékosának, Hegedűs Csabának aki rosszul esett, és sajnos eltört a karja.  A kupameccseken sokszor láthatjuk, hogy eltűnik a különbség az osztályok között. Mindkét csapat szervezetten futballozott, több helyzetünk is volt, így korábban eldönthettük volna a találkozót. A cél az volt, hogy továbbjussunk, ami sikerült.   

Vissza