A Paksot fogadta a Nyíregyháza Spartacus U19-es gárdája, és már a 10. percben vezetett a Szpari.  A lesre játszó vendég védelem jobb oldalán Starosta Dávid kapott jó ütemű mélységi indítást. Labdavezetés után a 16-os oldalvonalától keresztlabdával játszotta meg Bakó Tamást, aki bal lábbal a kapuba lőtt. A 33. percben újabb mélységi beindulás után Csáki Bertalan a Paks jobb oldalán, lerázva védőjét nagy lendülettel vezette a labdát. Passzára Hubicsák Zoltán becsúszva érkezett és nem hibázott, 2-0.

Az első játékrész hajrájában aztán jött a harmadik, a félpályánál egy labdaszerzést követően jó helyzetfelismeréssel Bakó Tamás lépett ki a pálya tengelyében. A vendégcsapat belső védőit maga mögött hagyva 30 méteres labdavezetés után laposan, higgadtan lőtt a kifutó kapus mellett a vendégkapu közepébe. Fordulás után tovább nőtt a különbség, a felezővonal magasságában keresztlabdával indították Szokolai Márkot, akit a 16-on belül lerántottak, büntető.  A megítélt 11-est Kovács Norbert higgadtan értékesítette, 4-0. Bár a hajrában szépítettek a vendégek, így is magabiztosan nyert a Szpari. 

  

U19 II. osztály Nyíregyháza Spartacus-BJLA – Paksi FC 4-1 (3-0)

Nyíregyháza Spartacus: Kopasz József – Magyar Gábor, Matyi Zoltán, Seres Patrik, Csáki Bertalan, – Végső Előd, Hubicsák Zoltán (Szokolai Márk, a szünetben) Bakó Tamás (Németh Csaba 58’) – Motkó Benjamin (Trencsényi Bence 78’), Kovács Norbert (Boda Balázs 78’), Starosta Dávid

Edzők: Révész Csaba vezetőedző, Gyurovics Zsolt másodedző

Gólszerzők: Bakó Tamás (2), Hubicsák Zoltán, Kovács Norbert

Révész Csaba vezetőedző: - Az első félidőben kihasználtuk az ellenfél nyitott védekezését. Mélységi beindulásokból többször a védelem mögé tudtunk kerülni és ha jobb százalékban használjuk ki az adódó lehetőségeket, akkor nagyobb előnnyel is fordulhattunk volna. A második félidőben 4-0-ás vezetés tudatában kicsit kiengedett a csapat, de még így is több gólszerzési lehetőséget alakítottunk ki ellenfelünk kapuja előtt. Akár nagyobb arányú is lehetett volna a győzelmünk.  

Vissza