Folyamatosan készül a tavaszi bajnoki rajtra a Nyíregyháza Spartacus kerete. Törökországban a harmadik felkészülési találkozóját játszotta a csapat, és a két kazah élvonalbeli ellenféllel szemben gólt sem kapott. A vezetőedző elégedett a játékosok eddigi teljesítményével.

- A felkészülés kezdete óta 37 edzést tartottunk, ezek között volt fizikai, taktikai, folyamatosan tartunk videós elemzéseket, azaz építkezünk. Elkezdett kialakulni a csapat karaktere, az utolsó két találkozón nagyon stabil volt az együttes, kapusainknak alig volt dolguk, nekünk viszont több lehetőségünk is volt. Erőnlétileg folyamatosan fejlődnek a játékosok, és a játék is napról napra jobb lesz. A fiatalokra is számítunk, rendszeresen lehetőséget kaptak a mérkőzéseken, vasárnap heten is játszottak a saját nevelésű labdarúgók közül. Elfogadják a tanácsokat és sokat dolgoznak, amikor kellett akkor Nagy Máté is nagyot védett, Végső Előd pedig végig pályán volt szombaton, most pedig a válogatotthoz utazott. A korábbi sérültek közül Nagy Tamás a csapattal készül, már olyan állapotban van, hogy a héten pályára léphet edzőmérkőzésen, Daru Bencének pedig a vártnál gyorsabban halad a rehabilitációja. Sajnos Forró Gyula megsérült, de szerencsére csak két hetet kell kihagynia – értékelt Zoran Spisljak vezetőedző.

Motkó Benjámin a vasárnapi találkozón kapott egy nagy rúgást a lábára a találkozó hajrájában. Szerencsére nem olyan komoly a gond mint elsőre tűnt, de kell kihagynia edzéseket. A stáb tagjai azonnal kezelésbe vették.

- A stábtagok magas szintű munkát végeznek a masszőröktől a kapusedzőn át az erőnléti edzőig. A találkozók után azonnal készülnek elemzésre az anyagok, a technikai vezetőnk mindent megtesz, hogy csak a tréningekre koncentrálhassanak a játékosok, hogy a pályák időben rendelkezésre álljanak. Folyamatosan dolgozunk, készülünk a tavaszra – mondta Zoran Spisljak vezetőedző.

Vissza