Mórahalom és Szabadka adott otthont a Magyarország – Szerbia (2-3), illetve a Szerbia – Magyarország (1-0) U15-ős korosztályos válogatott mérkőzéseknek. A Nyíregyháza Spartacus – Bozsik Akadémiát Vámos Gergő és Herczku Alex személyében ketten is képviselték. Játékosaink mindkét mérkőzésen pályára léptek. Németh Károly (Bozsik Akadémia szakmai vezető) és Gáspár László (Bozsik Akadémia vezető scout) a helyszínen tekintette meg a szabadkai mérkőzést.

- Gergő kezdő volt és 60 percet játszott, Alex pedig a második félidőben lépett pályára és 20 percet kapott. Mindkét játékosunk nagyon igyekezett és megbízható teljesítményt nyújtott. Gergő a rá jellemző agilitással, Alex pedig higgadt határozott védőjátékával hívta fel magára a figyelmet. Mindketten felnőttek a feladathoz és méltón képviselték akadémiánkat. Gratulálunk nekik és büszkék vagyunk rájuk - mondta Németh Károly. 


- A korosztályos válogatottban szerepelni megtiszteltetés. Elsősorban a tehetséget jutalmazza a meghívás. Az akadémia számára jó visszajelzés, a fiatalokkal való foglalkozás hatékonyságáról. De nem szabad elfelejteni, hogy egyben felelősség is. A most szereplő és a jövőben meghívott játékosaink, de az akadémia valamennyi alkalmazottja számára egyaránt az a kiemelt cél, hogy a játékosokban lévő potenciált felnőtt korban teljesítőképes tudássá formáljuk! Akkor érhetjük el előremutató céljainkat - mondta Kiss Baranyi Sándor akadémia igazgató.

Vissza