A Vác otthonában kezdte a bajnokságot a Nyíregyháza Spartacus női együttese az NB-II-ben. Makay Robin vezetőedző ezúttal a tavalyinál rövidebbre vette a téli felkészülést, a keretben pedig szinte alig volt változás.

Vác-Deákvár SE – Nyíregyháza Spartacus 1-8 (0-6)

Vác: Krcsik – Galambos (Kenyeres 64.), Bihary, Schenk, Dudás, Huber, Herczeg, Gáspár, Trunszka, Merész, Melisek

vezetőedző: Telek Árpád

Nyíregyháza: Bódig (Dobó-Nagy a szünetben) – Tóth, Kocsis, Urai, Barta, Balogh, Bodnár(Néző 70.), Kovács, Kárpátfalvi (Czvik 70.), Péter (Machalovszky a szünetben), Takács (Popovics 85.)

vezetőedző: Makay Robin  

Jól kezdte a találkozót a Nyíregyháza, Kárpátfalvi Virág hamar vezetéshez juttatta a csapatot, majd Kovács Anikó megduplázta az előnyt. Nagy fölényben játszottak a mieink, a játékrész derekán Urai Bianka növelte a különbséget, Kovács Anikó pedig második gólját lőtte. A hajrában Kárpátfalvi Virág is ismét eredményes volt, majd a Sárospatakról igazolt Takács Brigitta első gólját lőtte nyíregyházi mezben, így a szünetben 6-0-ra vezetett a Spartacus.  Fordulás után húsz percig nem változott az eredmény, majd megszerezte a becsületgólt a házigazda egy eladott labda után Herczeg révén.  Bő tíz perccel később válaszolt a Szpari, Takács Brigitta is másodszor volt eredményes a meccsen, 7-1.  Hat percet kellett várni az újabb találatra, ismét Takács Brigitta lőtt a kapuba, mesterhármas! Több gól nem esett, a mieink magabiztos győzelemmel rajtoltak tavasszal.

Makay Robin: - Tipikus első meccs volt, sok hibával. Ha a helyzeteinket jobban kihasználjuk, nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna, ennél a jövő héten több kell. Dobó-Nagy Boglárkának boldog születésnapot kívánunk, először játszhatott a felnőtt csapatban bajnokin, csakúgy mint Barta Boglárka, gratulálunk ehhez.  

Vissza