"Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! Van úgy, hogy az embernek rossz napja van és a pályán semmi nem sikerül. Nem számít, a lényeg az, hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsátva. Ilyen egyszerű!" - ennek a jegyében él és futballozik Tóth Cintia, a Szpari női csapatának tagja. 



Már az óvoda óta sportol, és sok sportágat kipróbált, de ahol a legjobban érezte magát, az a futball volt. Általános iskolában már fiúk ellen játszott, de utána az atlétikánál maradt. 2013-ban aztán igazolt játékos lett,  NBI-ben és NB-II-ben játszott.

- Ekkor éreztem azt, hogy megtaláltam a másik felemet a játékban, a csapatban. Rengeteget tanultam, hogy hogyan kell csapatban játszani, hogy kell megfelelni az edzéseken és a legnehezebb talán mégis azt volt elsajátítani, hogy hogyan kell 11 lánynak egyszerre mozogni és támogatni egymást - mesélte Cintia. 

Miután leérettségizett, ott kellett hagynia a csapatot mert más városban folytatta tanulmányait.

- Nagyon megörültem amikor megtudtam, hogy ott is van futballcsapat, persze csak fiúk. De ez engem nem gátol meg abban hogy ne folytassam azt amit a legjobban szeretek csinálni. Ebben az időben nem voltam igazolt játékos de így is csinálhattam azt amit szeretek. Minden edzésen arra törekszem, hogy kihozzam magamból a legjobbat. A célom az, hogy amikor meccs napján az öltözőböl a pályára kilépek és elindul a mérkőzés, az edző és a szurkolók maximálisan elégedettek legyenek velem és a csapattal. Úgy érzem amikor a pályán vagyok, a labdán, a csapatomon, a szurkolókon kívül semmi más nem létezik. Vannak az embernek rossz és jó napjai, de amint magunkra öltjük a mezünket ezeket el kell tudni felejteni, hogy csak a meccsre koncentráljuk - mondta Tóth Cintia. 

És hogy mi legfőbb célja?

- Minden vágyam, hogy egyszer válogatott csapatban játszhassak, és úgy érzem most a Szparival megtehetem e cél felé az első lépést - mondta határozottan. 

 Reméljük teljesül az álom! 

Vissza