Jova Levente gyerekeknek tart kapusedzést! A Szpari játékosa nagyon élvezte az első tréninget, nála jobban talán csak a kicsik várják a folytatást, akik minden szavára nagyon figyeltek.

- Szeretnék egy kis darabot adni magamból nekik, és segíteni, hogy profi kapussá váljanak. Az első csapat kapusa remélem ösztönözheti őket, nekem is voltak példaképek az életemben. Amikor Király Gáborral közösen ebédelhettünk a kapustáborban, vagy amikor Végh Zoltánnal először találkoztunk fiatalként, akkor nagyon boldog voltam. Később aztán mögöttem ült a kispadon, mert ilyen az élet. Szeretném, hogy a Nyíregyházának olyan kapusai legyenek, akik elérhetik álmaikat! A kapusok mindig külön kasztot képeznek, nekik az a céljuk, hogy elrontsák a játékot, hogy ne tudjon gólt szerezni az ellenfél, hogy eltalálják őket a labdával. Talán pont ezért vagyunk ilyen összetartóak – mondta Jova Levente.

A hálóőr a kesztyűjét is felajánlotta annak a fiatalnak, akit az adott hónapban a legjobbnak találnak. Bíznak abban a Szparinál, hogy ennek hatására egyre több gyerek szeretne majd kapus lenni. Jelentkezni folyamatosan lehet.

- Nehéz kapusokat találni, mert természetesen minden gyerek gólt szeretne lőni. Ez még az az időszak, amikor a kiválasztás zajlik, ezért bárki csatlakozhat hozzánk. Minden pénteken 17 órától tartjuk az edzéseket a gyerekeknek a stadion kis műfüves pályáján, ki lehet próbálni, milyen Jova Leventével együtt dolgozni, és bízunk abban, hogy sokan szeretnének majd kapusok lenni. Én most három fiatal hálóőrrel dolgozhatok együtt, próbálok kicsit az apjuk is lenni, és egy beszélgetés során Levente vetette fel, hogy kipróbálná magát edzőként is. Levi az eddigi eredményeivel, sikereivel kiérdemelte azt, hogy példaként állítsuk a fiatalok elé -mondta Tuska János kapusedző.

 Folytatás egy hét múlva pénteken a Városi Stadion kis műfüves pályáján, 17 órától.

Vissza