Nem tervezett nagy változást a játékoskeretében a Nyíregyháza Spartacus a téli szünetben, sőt az értékeit igyekszik megtartani, ezért több labdarúgó szerződését szeretné, szerette volna meghosszabbítani. Közéjük tartozott Jova Levente is. A kapus meghatározó tagja volt a csapatnak, de a tavaszt már nem a Szparival kezdi, a Vasasban folytatja pályafutását.

- Mindenek előtt szeretném megköszönni a Nyíregyháza Spartacusnak, hogy lehetőséget adott nekem, hogy újraépíthettem a karrieremet. Sok szeretetet kaptam a várostól és a klubtól. Külön szeretném megköszönni Révész Bálint elnök úr segítségét, nélküle nincs nyíregyházi futball. A Vasas mellett az szólt, hogy infrastruktúrában előrébb tartanak, és szakmai szempontból úgy éreztem, váltanom kell, még akkor is, ha hosszú távon tervezett velem a Nyíregyháza  - mondta Jova Levente.

A nyíregyházi klub vezetése mindent megtett, hogy megtartsa a kapust.

- Jova Levente az elmúlt években fontos láncszeme volt a Nyíregyháza Spartacusnak, elégedettek voltunk teljesítményével. Igyekeztünk is ezt meghálálni, mind anyagilag, mind pedig erkölcsileg.  Mivel nyáron lejárt volna a szerződése, szerettük volna azt meghosszabbítani. Nem csak teljesítménye miatt, hanem mert az utánpótlásban szerepelő játékosok számára példakép volt, a szurkolók nagyon megszerették. Ezért hosszú távon számítottunk volna rá, úgy terveztük további 2+2, azaz négy évig, 2024-ig őrzi majd a Nyíregyháza kapuját, később pedig edzőként dolgozik majd nálunk. Ilyen hosszú távú szerződést senkinek nem kínáltunk, és ekkora fizetést sem adtunk hozzá. Anyagilag a másodosztályban kiemelkedő díjazásban részesült volna. Többször is tárgyaltunk, több pénzt kínáltunk mint a másik csapat, de végül közölte, hogy máshol szeretné folytatni pályafutását. Csalódottan vettük tudomásul döntését, és nem maradt más választásunk, mint olyan kapus után nézni, aki a Nyíregyháza Spartacusban akar játszani - mondta Révész Bálint, a Spartacus elnöke.

Jova Leventével együtt a kapusedző, Tuska János is távozik a klubtól. Mindkettejüknek köszönjük mindazt, amit a klubért tettek. A nyíregyházi szakmai stáb a következő napokban több leendő kapussal egyeztet majd.

Vissza