Kónya Márk számára különösen emlékezetes marad a Kisvárda elleni megyei rangadó. A középpályás egy szép kapáslövéssel juttatta vezetéshez a Nyíregyháza Spartacust. 

- A gól után a Kisvárdának ki kellett nyílnia, így több kontrát is vezethettünk, és egy újabb találattal bebiztosítottuk a győzelmet. Egy jó csapat ellen nyertünk, nem véletlenül harcolnak a feljutásért. A lövésnél úgy éreztem, jobb döntés ha inkább belsővel helyezem a labdát, mintsem erőből lövöm, bejött. De ettől a héttől már a Sopron ellen készülünk - mondta Kónya Márk.

 A vasárnapi házigazda védelme nagyon stabilnak tűnik, ezért nehéz gólt szerezni ellenük. 

- A Sopron egy nagyon szervezett csapat, kevés gólt kapnak, és sok döntetlent játszanak. Nekünk is zárnunk kell a hátsó területet, elől pedig igyekszünk helyzeteket kialakítani. Nehéz meccs lesz, de pontot, pontokat szeretnénk szerezni. A védelmen Farkas Márk eltiltása miatt változtatnunk kell, ami nem jött jókor, de egy mérkőzésre megoldjuk a problémát. A héten több variációt is kipróbáltunk. Egy győzelem mindig sokat számít lélektanilag, nem vagyunk most rossz passzban, de senki nem hiheti el, hogy izzadság nélkül mi nyerhetünk. Nagyon sok még a tanulni valónk, de lépegetünk előre. Most egy újabb akadály jön, ezt is szeretnénk sikerrel venni  - mondta Dajka László vezetőedző.

A Soproni Klub tájékoztatása szerint a vendégszurkolók csak a helyszínen, és fényképes igazolvány bemutatása ellenében tudnak jegyet vásárolni a találkozóra.

Vissza