A Pécs elleni idegenbeli mérkőzéssel befejeződött az idény a labdarúgó Merkantil Bank Ligában. A Nyíregyháza Spartacus játékosai megkezdték a szabadságukat, de ezúttal rövid lesz a szünet. 

- A Covid után visszatérők folyamatosan dolgoznak majd, hogy visszanyerjék erejüket, és a keret többi tagja is egyéni edzéstervet kapott, majd két hét múlva online tréningek lesznek. A közös munkát január 3-án kezdjük, ekkor mindenki átesik egy tesztelésen, de elővigyázatosságból az első napokban külön csoportokban dolgozunk majd a játékosokkal. Edzőtáborba nem utazunk, kockázatos is lenne most ilyen körülmények között, és minden adott ahhoz itthon is, hogy felkészülhessünk a rajtra. Egyedül a műfű az ami kicsit zavaró, ez jobban terheli az ízületeket, az izomzat egy részét, ezért jelenleg is keresünk olyan ősgyepes pályát, ahol valódi füvön is dolgozhatunk - mondta Gálhidi György vezetőedző. 

A keretben is lesz változás, 3-4 labdarúgóval már tárgyal a vezetés. 

- Ősszel sajnos a kispadról beszállva kevés olyan játékos volt, aki pluszt tudott volna adni, és eldönteni egy-egy meccset. Ezen szeretnénk változtatni, és megerősíteni a keretet.a téli szünetben. Van akivel közel állunk a megállapodáshoz, de olyan is van akinek élő szerződése van, így ott jelenlegi klubjával is tárgyalnunk kell - tette hozzá a Szpari vezetőedzője. 

A bajnokság január végén folytatódik, az első ellenfél a Soroksár lesz hazai környezetben. 

Vissza