"A foci nem bánt, ha rossz kedved van felvidít, ha jó még jobbá teszi. Focival Születtem és Vele is fogok Meghalni!” - ez a filozófiája Urai Biankának. A Nyíregyháza Spartacus női csapatának meghatározó játékosa lehet a következő idényben. 

Amióta az eszemet tudom, és két lábon járok, azóta kergetem a labdát. Mielőtt női csapatban kezdtem volna focizni, azelőtt, mindig csak fiúkkal játszottam. Hét éve viszont már igazolt játékos vagyok, 2010-ben kezdtem a pályafutásomat Nyíregyházán, ahol kipróbálhattam magam U15, U17-es, valamint a felnőtt korosztályban egyaránt. Itt rengeteget tanultam és sokat fejlődtem az évek alatt, jó szívvel emlékszem vissza arra az időszakra - mesélte Urai Bianka. 

A játékos ebben az évben rangos elismerést is kapott, a Városi Sportgálán az MLSZ Megyei Igazgatóságától átvehette az év legjobbjának járó díjat. 

- 2013 szeptemberében kezdtem el tanulmányaimat a Debreceni Egyetem Mezőgazdasági- Élelmiszertudományi-, és Környezetgazdálkodási Karán, azon belül Élelmiszermérnöki szakán, ami sok kötelezettséggel járt, ezért lezárult egy fejezet az életemben és nyílt egy újabb. A nyíregyházi csapatot így hátra kellett hagynom, és a nagypálya után a futsal (DEAC FUTSAL CLUB) következett, ami eleinte nagyon furcsa volt, de nagyon rövid idő alatt tudtam vele azonosulni. Imádom minden egyes játékpercét, mivel itt a technikára és a gyorsaságra van fektetve a hangsúly, és egy mezőnyjátékos rengetegszer kerülhet játékba. Sokat léptem előre a játékomban, és rendkívül jó társaságban élvezhettem a szenvedélyem minden egyes kis másodpercét - mondta a játékos. 

Tavaly sajnos bokasérülést szenvedett, így hat hónapot ki is kellett hagynia, de kitartó volt és nagy lelkesedéssel tért vissza.

- Ebben az évben lehetőség nyílt arra, hogy újra a nagypályán próbálhassam ki magam a Nyíregyháza Spartacus FC színeiben. Még az elején tartunk, de a körülmények és edzések már nagyon bíztatóak, és remélem a kitűzött célokat lépésről lépésre meg tudjuk valósítani a közel jövőben. Már most azt mondhatom, hogy „egy csapat egy lélek” szlogenként működünk. A labdarúgás nagyon fontos számomra, és az évek során nagyon sokat kaptam ettől a sportágtól. Ez a szenvedélyem, ha nem játszhatnék fél ember lennék csupán. Megtanított a kitartásra, az áldozatok hozására, a siker és a kudarc is egyaránt nevelő hatással van rám, mindenből tanulhat az ember. Folyamatos fejlődés lebeg állandóan a szemem előtt. Egy szó, mint száz, foci az életem, tehát minden áldozatot megér - mondta Urai Bianka. 

Vissza