Újabb munkás nap Törökországban. A csapat kedden három edzésen vett részt, a reggeli konditermi tréning után a füves pályán dolgoztak a keret tagjai délelőtt és délután is. Az együttesnél továbbra is nagyon figyel a szakmai stáb a saját nevelésű fiatalokra, akik azzal, hogy a felnőtt csapat edzőtáborában vesznek részt, az akadémia többi fiataljának is példát mutatnak.

- Azt tapasztaljuk, hogy a felnőtt csapat nyitottsága nagyon jó hatással van a fiatal labdarúgókra. Lehetőségük van arra, hogy Nyíregyházán hosszú távra tervezzenek, tanulhatnak, fejlődhetnek és profi szerződést kaphatnak. A tulajdonos nagyon elkötelezett ebben a tekintetben, és az új edzőpáros szintén utánpótlás párti. Már az első beszélgetésnél tisztáztuk, hogy ezek a fiúk még nem kész játékosok, türelmesnek kell lenni velük, a stáb pedig tovább képzi őket. Akik az edzőtáborban vannak, a Talent-csoportból kerültek ki, ami azt igazolja, jó döntés volt a csoport létrehozása – mondta Németh Károly, a Nyíregyháza Spartacus-BJLA szakmai vezetője.

Starosta Dávid és Végső Előd példája is mutatja, hogy akár a válogatottság is elérhető. Ehhez azonban sok, és alázatos munkára van szükség.

- Sokat változott az edzőink stratégiája is, látják az egyéni fejlesztések fontosságát. Céljuk, hogy 18-19 éves korra olyan játékosokat adjunk a Spartacusnak, akik erősíthetik a csapatot. Két éve kezdődött ez a folyamat, most kezd beérni a munka. Ilyenre eddig nem volt példa, hogy ennyi fiatal lehetőséget kapjon, ez minket is még több munkára sarkall az akadémián, és folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a felnőtt gárda szakmai vezetésével – mondta Németh Károly.

Vissza