Délelőtt a Tállya ellen nyert a Szpari, délután pedig az NB-II-től idén búcsúzó Cigánd volt a Nyíregyháza ellenfele. 

Nyíregyháza Spartacus - Cigánd 5-0 (4-0)

Városi Stadion 500 néző 

Nyíregyháza: Jova - Hinora, Fodor, Rubus, Forró, Csilus, Rezes, Rudolf, Pekár (Vajda 80.p), Holdampf (Sárosi 80.p), Dragóner(Bajzát a szünetben) 

vezetőedző: Lucsánszky Tamás 

Lendületesen kezdett a Szpari, és több ígéretes akciót is vezetett. Az 5. percben Rudolf végzett el szabadrúgást, de fölé lőtt. A folytatásban is fölényben játszott a Nyíregyháza, és 12. percben nagy helyzet maradt ki. Rezes bal oldali beadására Dragóner érkezett tisztán, de mellé gurított. A 18. percben viszont megszerezte a vezetést a Spartacus! Pekár László végzett el a jobb oldalról szabadrúgást, a beadása után pedig Fodor Ferenc kapásból a kapuba helyezett, 1-0. A középkezdés után növelte előnyét a csapat, Rezes László indult el a bal oldalon, pontos beívelésére Dragóner Filip érkezett középen, és a kapuba fejelt, 2-0. Potyogtak a gólok, a 22. percben Rudolf Gergely kapott jó labdát középen, és a kapus mellett a hálóba gurított, 3-0.

Öt perccel később közel állt a negyedik találathoz a Szpari, Forró ment el a bal oldalon, passza után Dragóner a kapufát találta el. Csilus indult el középen, majd 30 méterről elvállalta, alig ment fölé a labda. A 40. percben Dragóner Filip lépett ki, megtolta a labdát Sánta mellett, aki buktatta. A 11-est Rudolf Gergely belőtte, 4-0. Az első félidő több gólt nem hozott, a Nyíregyháza meggyőző játékkal magabiztosan vezetett a szünetben.

A második játékrész egy hatalmas Forró bombával indult, centik hiányoztak az ötödik gólhoz. Az 55. percben Bajzát - mint néhány éve a Kisvárda ellen - ollózott a kaputól 17 méterre, de mellé ment a labda, az asszisztens pedig lest is jelzett, de az ismerős mozdulat nagy tapsot kapott. Rezes került helyzetbe a 63. percben, de a cigándi kapus bravúrral hárította a közeli lövést. Bajzát is próbára tette a fiatal Demét, ezt a párbajt is a hálóőr nyerte. Ezúttal is lehetőséget kapott két U19-es labdarúgó, Sárosi Máté és Vajda Roland lépett pályára. A 82. percben növelte előnyét a Nyíregyháza, Bajzát Péter adott jó labdát Rudolf Gergelynek, aki higgadtan értékesítette a ziccert, 5-0. Több gól nem esett, a Szpari magabiztosan győzött a főpróbán.

Vissza