Kiss Miklós számára nagyon lassan telnek a napok. A Szpari legendás játékosa most a négy fal közé van zárva. Nagyon hiányzik neki a munka, a mozgás, a futball.

- Mivel elmúltam 65 éves, a veszélyeztetett korban vagyok. Igyekszek minden előírást ezért betartani, csak a megadott három órában elhagyni a lakást, akkor is csak rövid időre. Pár percre lemegyek a garázsba, de az időm nagy részét a négy fal között töltöm. Olvasok, keresztrejtvényeket fejtek és filmeket nézek. Most fejeztem be Jürgen Klopp könyvét, nézem a korábbi mérkőzések ismétlését, de az nem az igazi – mondta Kiss Miklós.

A korábbi játékos a Bozsik Akadémia edzőjeként dolgozik. A fiúk becsülettel végzik a feladatokat – otthonukban.

- Balogh Zoltán vezetőedző munkáját igyekszem segíteni, és a gyerekek rendszeresen megkapják az edzéstervet, melyet tisztességgel végeznek otthon. De nagyon hiányzik, hogy a pályán, együtt tréningezhessünk. Folyamatosan nézem a beszámolókat, látom, hogy több helyen már tetőzésről beszélnek, meg hogy Angliában, Németországban ugyan zárt kapuk mögött, de talán májusban újra indulhat a futball. Bár így lenne – tette hozzá Kiss Miklós.

Nem csak a gyerekek végeznek viszont otthoni edzéseket.

- Könnyű gyakorlatokat én is végzek, próbálom erősíteni magam, hogy ha visszatérünk a pályára, megfelelő legyen a kondicióm. És bár nagyon nehéz itthon maradni, ha ez a módja annak, hogy a járvány elmúljon, akkor ezt teszem – tette hozzá a korábbi Szpari játékos.  

Vissza