Rangadót játszik szombaton a Nyíregyháza Spartacus női labdarúgó csapata. Az együttes az Airnergy-t fogadja, és az eddigi legnehezebb meccs vár a mieinkre. A Szpari három győzelemmel az első, a vendég gárda az ötödik helyen áll a tabellán, mindössze egy vereséggel.

- Az Airnergyvel eddig mindig szoros mérkőzéseket vívtunk, tavaly rendre a hazai csapat győzött. Hasonló játékerőt képviselnek mint mi, de szeretnénk folytatni azt a jó sorozatot melyet elkezdtünk – mondta Makay Robin vezetőedző, Nyíregyháza Spartacus

A Szpari női csapatának kerete több helyen változott nyáron. Kelemen Anett új igazolás, a belső védő kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott az első három meccsen. Szerinte a csapat egyik legnagyobb erénye, az egység.

- Nagyon jó a közösség, edzéseken kívül is sokat vagyunk együtt. Nekem kicsit furcsa volt átállni az elején a nagypályás játékra mert futsalozom, de gyorsan megszoktam – mondta Kelemen Anett játékos.

Az együtteshez több fiatal labdarúgó is érkezett, és három korosztályos csapatot is indított a bajnokságban a klub. A 16 éves Czvik Zsanett és testvére Fehérgyarmatról jár rendszeresen edzésekre.

- A testvérem szólt, hogy van női foci edzés, és mi lenne ha kipróbálnánk. Nagyon megszerettem, bár a fiúk még most is minden nap rácsodálkoznak, hogy focizok - mondta Czvik Zsanett játékos.

Az Airnergy elleni női NB-II-es bajnokit szombaton 16 órától rendezik.

Videós beharangozónk az alábbi linkre kattintva nézhető meg: https://www.youtube.com/watch?v=UTlqFVCpJEw

Vissza