Folytatta remek szereplését a bajnokságban a Nyíregyháza Spartacus-Bozsik Akadémia U19-es együttese. Az első két fordulóban előbb négyszer, majd ötször talált be az ellenfelek kapujába, és most sem álltak meg öt gólig!

A mieink szereztek vezetést már a 4. percben, amikor a bal oldalon vezetett támadás során Trencsényi Bence adott középre Kovács Norbertnek, aki egy jó átvétellel lövőhelyzetbe hozta magát és félfordulatból 16 méterről nagy erővel a kapu jobb oldalába bombázott, 1-0. A vendégek nem adták fel, és egy perc alatt kétszer is eredményesek voltak, így fordítottak, de a szünet előtt a Szpari is újabb gólt lőtt, a pálya tengelyében Kovács Norbert jó ütemű átadását követően Bakó Tamás a 16-os vonala előtt egy csellel becsapta ellenfelét és bal lábra előkészítette a lövést. Lapos és pontos lövése a kapu bal alsó sarkába vágódott, 2-2.

Fordulás után fölényben játszott a Nyíregyháza, és háromszor is eredményes volt. A 61. percben Motkó Benjámin bal oldalon kapott jó ütemű mélységi keresztátadást Szokolai Márktól. Motkó gyorsaságát kihasználva az ellenfél jobb oldali védőjét lefutotta és a támadást követő, a center pozíciójában érkező Szokolait játszotta meg, aki a félmagas beadást a rövid jobb alsó sarokba fejelte, 3-2. Kilenc perccel később a középpályáról Kovács Norbert játszotta meg Szokolait, akinek lekészített labdáját a jobb oldalon felfutó Magyar Gábor elé továbbította. Magyar élesen középre adott beadását az érkező Szokolai a hosszú sarokba bólintotta.  Begyakorolt támadásépítés, remek érkezéssel és befejezéssel! A 84. percben aztán jött az ötödik! A jobb oldalon a felező vonalnál Ferencz Róbert szerzett labdát, majd három védőt is lerázva csak szabálytalanul tudták megállítani a 16-on belül, büntető! Kovács Norbert higgadtan értékesítette a 11-est, beállítva az 5-2-es végeredményt.

A csapatnak remek eddig a mérlege, három meccs, három győzelem 14 lőtt gól! 

Nyíregyháza Spartacus-Bozsik Akadémia U19 - Budai FC 5-2 (2-2)

Nyíregyháza Spartacus: Kopasz József – Magyar Gábor, Matyi Zoltán, Seres Patrik, Bálint Ákos, – Németh Csaba, Hubicsák Zoltán (Listván Dominik a szünetben), Bakó Tamás (Szokolai Márk 55’) – Motkó Benjamin (Molnár Zoltán 75’), Kovács Norbert, Trencsényi Bence (Dudics István, szünetben – Ferencz Róbert 75’)

Edzők: Révész Csaba vezetőedző, Gyurovics Zsolt másodedző

Gólszerzők: Kovács Norbert (4’,84’) Bakó Tamás (37’), Szokolai Márk (60’, 70’)

Révész Csaba vezetőedző:- Küzdelmes mérkőzésen sikerült úgy nyerni, hogy kicsit tompábbak voltunk az eddigieknél. Hátrányból megfordítva a mérkőzést újra bizonyítottuk, ha fáradtabban is, de mentálisan erősen gólokat tudtunk lőni, ezzel megszerezve harmadik győzelmünket. Gratulálunk a srácoknak!

Vissza