Prágában vesz részt egy nemzetközi felkészülési tornán a magyar U16-os válogatott.

A mieink az első mérkőzésen Venezuela ellen léptek pályára, és bár hátrányba kerültek, sikerült fordítani, és végül 4-1-re a magyar csapat győzött. Sztojka Dominik talált be tizenegyesből, majd még az első félidőben Török Kevin is eredményes volt. A második játékrészben Kovács Mátyás és Csinger Márk lőtt gólt. Az együttesben a Nyíregyháza Spartacus-Bozsik Akadémia tehetséges labdarúgója, Vámos Gergő is lehetőséget kapott. 

– Idegesen kezdtük a meccset, de az első gól után feljavultunk, bátran, nagyobb  vállalkozó kedvvel futballoztunk, és innentől kezdve egyértelműen ellenfelünk fölé nőttünk, helyenként kimondottan jó teljesítményt nyújtottunk. Ezen az úton kell továbbmennünk, mert Csehország és az Egyesült Államok ellen csak hasonlóan bátor, pontos játékkal lehet jó eredményt elérni – nyilatkozta a szövetség honlapján a mérkőzés után Németh Antal, aki a korosztály szövetségi edzőjét, a jelenleg az U17-es válogatott stábjával Írországban tartózkodó Belvon Attilát helyettesíti a tornán.

Venezuela-Magyarország 1-4 (1-2)

Magyarország: Kovács Marcell - Varga Gergő, Török Kevin, Csinger Márk, Farkas Botond (Gazdag Vajk, 69.) - Benczenleitner Barna (Helembai Márk, 56.), Kispál Tamás (Bene Domonkos, 56.) - Kovács Mátyás (Kerezsi Zalán, 56.), Sztojka Dominik, Benkő László (Vámos Gergő, 69.) - Németh Dániel (Bakos Zsombor, 56.)

Vissza