A Monor és a Nyírség NSC legyőzése után az Airnergy csapatát fogadta a Nyíregyháza Spartacus női gárjája. 

Nyíregyháza Spartacus - Airnergy 2-0 (2-0)

NYVSC pálya

Jv: Molnár Réka (Katona, Nagy)

Nyíregyháza: Czégény - Hudák, Kocsis, Urai, Nagy B. - Pócsik, Nagy-Peti (Popovics 91.), Tóth - Bornemissza, Garda (Mencsik 65.), Fekete

vezetőedző: Makay Robin 

Airnergy:Szappanos - Bors, Szundi, Surányi (Hornok), Bakos (Janosütz), Fehér, Folk, Brázovics (Papp), Helly, Góman, Géczi

vezetőedző: Földesi Károly  

A szokásos kezdőből Balogh Vivien hiányzott aki sérüléssel bajlódik, és bár a padon helyet kapott, nem számíthatott rá a szakmai stáb. Az első félidőben csak a Szparinak volt helyzete. Garda Anna kétszer is lőhetett, egyszer fölé ment a labda, egyszer pedig a vendégek kapusa hárított. A 35. percben aztán már sikerült betalálni, Urai Bianka szabadrúgása után Bornemissza Barbara lépett ki és a kapus mellett a hálóba lőtt, 1-0.

A folytatásban is a Nyíregyháza támadott, és a félidő vége előtt Fekete Gabriella indult el a bal oldalon, majd a kapuson átemelve a hosszú sarokba ívelt, 2-0.

Fordulás után is a Spartacus játszott jobban, és Tóth Cintia közel állt a gólszerzéshez, de a kapufát találta el. Sajnos utána a derekára kapott egy nagyot, ápolni is kellett. Makay Robin átszervezte csapatát, Garda Annát Mencsik Anita váltotta aki ezúttal középpályást játszott, és Nagy-Peti Kitti húzódott előrébb. Több gól nem esett, a Szpari ismét győzött, és megerősítette harmadik helyét a tabellán. 

Makay Robin vezetőedző Nyíregyháza Spartacus: - Két gólos vezetés után több helyzetünk is adódott, és eldönthettük volna a találkozót, így viszont a végén veszélyes kontrákat vezettek a vendégek így izgulnunk kellett, de összességében megérdemelten győztünk. 

Földesi Károly vezetőedző Airnergy: - A hazaiak győzelem megérdemelt, mert jobban használták ki lehetőségeiket. Nekünk is voltak helyzeteink, de ezúttal gólt nem tudtunk szerezni. 

Vissza