A Soroksár legyőzése után ezúttal idegenben szeretett volna a Nyíregyháza Spartacus pontokat szerezni. Mindez nem ígérkezett könnyűnek, mert a tabella első helyén álló együtteshez látogatott a csapat. 

Gyirmót FC Győr – Nyíregyháza Spartacus 0-1 (0-1)

Gyirmót 300 néző 

Jv: Oláh Gábor ( Kóbor, Kovács II.)

Gyirmót: Rusák- Varga, Kontár (Horváth R. 56.),Szilvási, Nagy, Széles, Villám (Présinger 49.), Krebsz, Heffler, Strestik, Sandal (Vólent 73.)

vezetőedző: Szepessy László

Nyíregyháza: Jova – Nagy J., Fodor, Rubus, Forró, Polényi, Ötvös (Kulcsár 64.), Rezes, Dragóner (Starosta 85.), Pekár, Daru (Hornyák 66.)

vezetőedző: Lengyel Roland

A 9. perc hozta az első helyzetet, Daru indult el, majd mellé lőtt. A 19. percben hatalmas helyzet maradt ki, Kontár fejelte Daruhoz a labdát aki közelről lőhetett, de nagyot védett Rusák. Kiegyenlített volt a találkozó, és a 26. percben egy szép Pekár-Forró összjáték után Rezes vette át szépen a labdát, majd mellé lőtt. A 32. percben aztán vezetést szerzett a Nyíregyháza Spartacus! Rezes László indításával Dragóner Filip indult el a jobb oldalon, beadása megpattant Villámon, és kapuba gurult a labda, 0-1. Az első félidőben szervezetten játszott a Szpari, a listavezetőnek helyzete sem volt a játékrészben, így megérdemelt volt a nyíregyházi vezetés. Az 51. percben Strestik lövése pattant fölé, majd a szöglet után Présinger próbálkozását fogta Jova. A másik oldalon Pekár szöglete után Forró lőtt 25 méterről fölé. A 63. percben újabb Szpari szöglet, Daru centikkel fejelt mellé.  Hazai részről Nagy veszélyeztetett egy jobbról érkező lövéssel, de az oldalhálót találta csak el. A 77. percben Horváth lőtt középről 14 méterről, Jova fogta a labdát. Egy perccel később nagy Jova bravúr, Horváth közeli lövésénél hárított a Szpari kapusa. A szöglet után Nagy fejese a kapufáról pattant ki. A 91. percben ismét Jova nyújtózott nagyot, Présinger lövését tolta a léc fölé.  A 93. percre is jutott egy Jova Levente védés, Strestik lövését ütötte ki, majd a 94. percben egy fejest is megfogott, így a Szpari legyőzte a listavezetőt idegenben!

Lengyel Roland vezetőedző: - Nagyon szerettünk volna nyerni Gyirmóton, és az első félidőben jó teljesítmény nyújtottunk, több gólt is szerezhettünk volna. A találkozó utolsó húsz percében sok labda érkezett a kapunk elé de hősiesen küzdve sikerült megtartani az előnyt. Az igazsághoz tartozik, hogy amivel az egész szezonban küzdöttünk, azaz hiányoztak játékosok sérülés miatt, az most a hazai gárdát érte utol. A játékosaim viszont hittek a sikerben, és a szezonban először nyert a csapat idegenben. A válogatott mérkőzés miatti szünet alatt a védekezést sokat gyakoroltuk, a második meccset hoztuk le kapott gól nélkül, remélem a folytatásban is hasonlóan stabilak maradunk hátul. 

Vissza