Korán eldöntötte Iváncsán a meccset a Nyíregyháza Spartacus a Magyar Kupában. A Szpari Heffler, Ötvös és Rezes góljaival 3-0-ra győzött, és várhatja a következő forduló sorsolását.

- Egy ilyen meccsen, alacsonyabb osztályú gárda ellen mindig nagyon fontos, hogy minél hamarabb megszerezzük a vezetést. Most két gólt is lőttünk az elején, és ezzel eldőlt a meccs, nem férhet kétség a továbbjutásunk jogosságához. Szerettem volna azoknak is lehetőséget adni, akik kevesebbet szerepeltek. Kiemelném közülük Ötvös Bencét, akinek az első tétmérkőzése volt a felnőtt csapatban, és nagyszerűen helyt állt. A középpályánk is jól dolgozott, elégedett voltam a látottakkal – mondta Mátyus János vezetőedző.

Ötvös Bence a védelem jobb oldalán futballozva gólt szerzett és gólpasszt adott, mint ahogy Tamási Zsolt is remekül játszott. Ráadásul a középpályás a második félidőben új szerepkörben jutott szóhoz, mivel belső védőként számított rá a szakmai stáb. Mivel a védelemben Máté, Dvorschák és Szokol is sérült, Rubus pedig eltiltott, nem kizárt, hogy a Budaörs elleni bajnokin is hátul játszik majd a középpályás.

- Ezen a poszton most elég nagy bajban vagyunk, de nem volt probléma, játszottam már belső védőt korábban néhányszor. Sikerült lehozni kapott gól nélkül a találkozót, igaz nem volt olyan szintű az ellenfél mint az NB-II-ben. A szakmai stáb dönt majd arról, a hétvégén hogy áll fel a védelem - mondta Tamási Zsolt.

A hét elején Rudolf Gergely és Tisza Tibor is hagyott ki edzéseket sérülés miatt, de már mindketten jobban vannak, így játszhatnak vasárnap. A vasárnapi ellenfél, a Budaörs jelenleg a 17. a tabellán, 10 ponttal. Három győzelmük mellett egy döntetlen és hat vereség szerepel, az elmúlt fordulóban 2-0-ra kaptak ki Siófokon. A Szpari pont kétszer annyi pontot gyűjtve vezeti a tabellát. A Budörs elleni mérkőzést Csákváron rendezik!  

Vissza