28. alkalommal találkozik vasárnap az ETO és a Szpari, a korábbi mérkőzések közül pedig egy kivételével mind az első osztályban volt. Azt az egy NB-II-es meccset a győriek nyerték ősszel a Városi Stadionban, Zamostny találatával győztek a győriek 1-0-ra. Az a mérkőzés arról maradt különösen emlékezetes, hogy a Spartacus és az ETO ultrái egy szektorban, egymás mellett szurkoltak. 

Az élvonalban a 26 mérkőzésből 11 alkalommal nyert a Győr, hétszer a Szpari örülhetett, nyolc esetben pedig döntetlen lett a végeredmény. Az egyik legizgalmasabb meccset 2015-ben vívták a csapatok, amikor 3-2-re nyert a Nyíregyháza, Fodor Ferenc és Pekár László is gólt szerzett. A találkozó összefoglalója az alábbi linkre kattintva nézhető meg: https://www.youtube.com/watch?time_continue=382&v=6cFmiE7QRhE

A mostani bajnokságban a Nyíregyháza az 5., a Győr a 7. helyen áll, a vasárnapi házigazda a hétközi fordulóban 3-1-re kikapott Csákváron, előtte pedig a Budaörstől szenvedtek vereséget. Győztek viszont tavasszal Békéscsabán, ősszel pedig Kisvárdán és az MTK ellen is, azaz komoly játékerőt képviselnek. A Győr - Nyíregyháza mérkőzést az M4 Sport vasárnap felvételről, 21 órától közvetíti, de a csatornától kapott információk szerint a 17 órakor kezdődő mérkőzést online élőben adják. 

Vissza