Újpesten játszott a Szpari U14-es csapata, és a 20. percben sikerült vezetést szerezni:Varga Balázs egy begyakorolt szöglet variációból tudott gólt fejelni. Támadásban maradtak a mieink, és Szegedi Máténak sikerült labdát szereznie a középpályán, egyből a jobb szélen jól beinduló Varga Balázst indította, aki jól adta be az ott érkező Fekete Vincének. Vince higgadtan lőtte a hálóba a labdát, 0-2. Fordulás után Konzili Máté végig követte a támadást és a bal szélről jött is a beadás. Varga emelkedett a beadott labdára, bólintott és megszerezte második fejesgólját is. 0-3 után ugyan két gólt szerzett az UTE, de ismét a Szpari percei következtek. Varga jól mozgott le védőiről és egyéni akciója után a bal szélről sikerült beadnia. A beadott labdára jól érkező Juhász Zsolt fejjel volt eredményes. Majd Fekete Vince állt a labda mögé, hogy veszélyes szögből végezzen el szabadrúgást. Nagyon jól találta el a labdát, ami a felső lécről pattant ki. Varga Balázs szemfüles volt és lecsapott a kipattanó labdára és sikerült megszereznie a harmadik fejesgólját is. A Nyíregyháza végül 5-3-ra nyert idegenben. 

UTE - Nyíregyháza Spartacus U14 3-5 (0-2)

Nyíregyháza Spartacus: Szondi Levente, Forgó Tamás, Spisák Bence, Lestál Szilárd, Konzili Máté (Szabó Bence), Kovalecz Soma, Szegedi Máté (Juhász Zsolt), Fekete Vince (Szabó Levente), Garda Dominik (Czimer Ádám) Oláh Benjamin (Szopkó Vince), Varga Balázs

Gólszerzők: Varga Balázs 20’, 45’, 70’, Fekete Vince 35’, Juhász Zsolt 78’

Csernyijenkó Ruszlán vezetőedző: - A mérkőzés elejétől nyomást gyakoroltunk az ellenfélre és tetszetős játékkal alakítottunk ki helyzeteket. Akcióból ekkor még nem sikerült gólt szereznünk, de egy jól begyakorolt szögletvariációból meg tudtuk szerezni a vezető találatot. Az első félidőben jobban játszottunk mint az ellenfél, védekezésben stabilok voltunk, támadásban pedig több lehetőséget is sikerült kialakítanunk. Egy labdaszerzést követő gyors támadásvezetésből sikerült akcióból is gólt szerezni és ezzel zártuk az első játékrészt. A második félidő változatos játékot hozott. 3:0 -ás vezetés után kaptunk két elkerülhető gólt és ezzel az ellenfél egy rövid időre vissza tudott jönni a mérkőzésbe. Öröm számunkra, hogy a rövidzárlat ellenére a csapatnak megmaradt a tartása és sikerült még kétszer betalálnunk. Összességében a csapatot a hozzáállás és a játék miatt dicséret illeti, teljesen megérdemelt sikert arattunk.

Vissza