A Békéscsabát fogadta a Szpari U19-es gárdája, és nagy fölényben játszottak a mieink, de nem sikerült az első félidőben gólt szerezni. A 71. percben viszont megtört a jég, bal oldali támadás után szöglethez jutott a csapat. Németh Csaba élesen lőtte be a labdát, és Boda Balázs lepattanás előtt a levegőből, jobb belsővel továbbította azt a vendégek kapujába, 1-0. A 81. percben bebiztosította győzelmét a Spartacus. A pálya tengelyében, a csabai kaputól 25 méterre a vendég védelem röviden szabadított fel. A labdát Molnár Zoltán szerezte meg, első labdaérintésével lövőhelyzetbe hozta magát, felnézett és a kapus mellett elcsavarva okos gólt lőtt a kapu bal oldalába 2-0.

Nyíregyháza Spartacus BJLA U19 – Békéscsaba LA U19 2-0 (0-0)

Nyíregyháza Spartacus: Kopasz József – Magyar Gábor, Csáki Bertalan, Végső Előd, Bálint Ákos, – Dudics István (Molnár Zoltán 75’), Bakó Tamás – Tóth Ádám (Kvetkó Balázs 78’), Listván Dominik (Németh Csaba 55’), Boda Balázs, – Szokolai Márk

Edzők: Lengyel Roland, Gyurovics Zsolt

Gólszerző: Boda Balázs, Molnár Zoltán

Lengyel Roland vezetőedző: - A bajnokság során nem játszottunk még ilyen típusú mérkőzést. Szinte végig ellenfelünk térfelén volt a labda, nagyon védekező felfogásban játszott a Békéscsaba, emiatt az első félidőben kevés gólhelyzetet tudtunk kialakítani, nehéz volt rést találni a védőfalukon. A második félidőben tovább tudtuk növelni a tempót és csak idő kérdése volt, mikor szerezzük meg az első találatot. A mai napon a siker kulcsa az volt, hogy végig higgadtak, türelmesek voltunk és a fiúk hittek a győzelemben és bíztak egymásban.

Vissza