Javában térningezik a Nyíregyháza Spartacus női együttese. Az NB-II-es gárda több felkészülési mérkőzést is játszik a következő hetekben. Szlovákiában egy edzőtáborban a Kelen SC mellett külföldi csapatokkal is találkozik a Szpari.

- A Kelen SC-vel nagyon jó a viszony. Érdekes, hogy épp velük találkozunk majd a bajnokság első fordulójában, de a felkészülés ezen szakaszában nem okoz gondot, ha egymás ellen játszunk. Létrejött az a minitorna amit terveztünk az edzőtábor alatt, több nemzetközi mérkőzést is vívunk. Február 18-án a Debrecennel játszunk, a bajnoki főpróba pedig a román II. osztályban szereplő Nagybánya ellen lesz február végén – mondta Makay Robin vezetőedző.

 

A téli szünetben a keret is változott. Serbán Apollónia személyében egy kapus érkezett, Szanyi Mária pedig támadóként bevethető. Kovács Anikó már a szünet előtt csatlakozott a csapathoz. Ő Miskolcon játszott futsal együttesben korábban.

- Örömmel fogadtam a Nyíregyháza megkeresését, de a futsal és a nagypályás játék között egy ideig nem tudtam dönteni, mindkettőt nagyon szeretem. Remélem tavasszal minden találkozón a Szpari rendelkezésére állhatok, és bízom a sikeres idényben. Szerencsére sok játékost ismertem a csapatból, így gyorsan ment a beilleszkedés is - mondta Kovács Anikó.

A sérültek közül Kertész Réka és Nagy Vivien is felépült, így ők is a többiekkel készülhetnek. A női csapat jelenleg a 3. helyen áll a tabellán, első tavaszi bajnoki meccsét pedig március 3-án vívja.  

Vissza