Megkezdődött a második kör a női labdarúgó NB-II-ben, és a Nyíregyháza Spartacus a Monort fogadta. Makay Robin vezetőedző kicsit átszervezte csapatát, Czégény Zsuzsa volt ezúttal a kapus, Urai Bianka pedig belső védőként szerepelt. 

Nyíregyháza Spartacus - Monor 3-2 (1-1)

NYVSC pálya

Jv: Gyüre Levente(Kiss, Flosznik)

Nyíregyháza: Czégény - Nagy B(Mencsik 46.p), Kocsis, Urai, Hudák - Balogh(Garda 89.p), Nagy-Peti, Pócsik, Tóth - Fekete, Bornemissza 

vezetőedző: Makay Robin

Az első félidőben nagy csata alakult ki, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek. Czégény Zsuzsanna kétszer is bravúrral védett, de a monori kapusnak is akadt dolga. A 36. percben Balogh Vivien indította jól Bornemissza Barbarát aki megszerezte a vezetést a Szparinak. Sokáig azonban nem lehetett örülni, Nagy négy perc múlva egyenlített, így a szünetben döntetlen volt az állás.

Fordulás után egyre nagyobb fölényben játszott a Nyíregyháza, és az 52. percben Tóth Cintia 35 méterről lőtt a kapuba, 2-1. A folytatásban is több volt a hazai helyzet, Nagy-Peti Kitti szabadrúgása után csak nehezen hárított a monoriak kapusa, a 76. percben viszont már ő is tehetetlen volt, amikor egy beadás után Pócsik Lívia bombázott közelről a léc alá. A 85. percben ugyan szépített Pirót révén a vendég gárda, de a Spartacus megőrizte előnyét, és megnyerte a találkozót. 

Makay Robin vezetőedző: - Nagyon fontos győzelmet arattunk mivel három hazai mérkőzésünk van most, és szeretnénk ebből kihozni a maximumot. Lélektanilag is jól jött a siker, és látszik, hogy az első fordulóhoz képest mennyit fejlődtünk, akkor még négy gólt kaptunk ettől a Monortól. 

Vissza