Kulcsár Hunor kezdő volt a Szpariban, a fiatal játékos először játszott a bajnokságban.

WKW ETO FC Győr - Nyíregyháza Spartacus FC 1-0 (0-0)

Győr 

Jv: Ducsai József ( Baghy, Kulman)

Győr: Horváth – Vadász, Tar, Debreceni, Kovács, Vukasovic, Tajthy, Jakab (Magasföldi 76.), Szimcso (Szánthó 68.), Erdélyi (Hamar 62.), Andric

vezetőedző: Király József

Nyíregyháza: Jova - Nagy J., Pejovic, Nagy T.(Rubus 14.), Farkas, Kártik, Gulyás, Kulcsár (Dragóner 72.), Rezes, Pekár, Daru (Gyurján 72.)

vezetőedző: Bozsik József

A Győr kezdte a találkozót. Az első percek kiegyenlített játékot hoztak, a Szpari birtokolta többet a labdát, de nem volt nagy helyzet. A 8. percben két szögletet is rúghattak a hazaiak, de sikerült mindkétszer tisztázni. A 12. percben a Spartacus végezhetett el sarokrúgást miután Pekár elől tisztázott Debreceni. A szögletnél a hazai védelem is jól működött. Nagy Tamás sérült meg, nem tudta folytatni, így Rubus Tamás érkezett a helyére. A 19. percben a jobb oldalon vezetett ígéretes támadást a Nyíregyháza, melyet szabálytalanul állítottak meg a hazaiak, de a szabadrúgás nem volt veszélyes. A 26. percben centiken múlt hogy nem született meg a Szpari vezető gólja, Pekár indult szép cselekkel a jobb oldalon, és a kapufát találta el bal lábbal. Andric próbálkozott a másik oldalon de hárított Jova, a másik oldalon egy nyíregyházi akció végén szögletre mentettek a győriek, majd tisztáztak a sarokrúgás után. Mezőnyjátékot hozott a folytatás, a kapuk nem forogtak veszélyben. A 39. percben egy középről érkező lövést fogott Jova, majd a másik oldalon egy szabadrúgás után ment mellé a labda. A 41. percben Nagy József kapott sárgát. Vukasovic próbálkozott egy lövéssel, de pontatlanul célzott ő is, majd a 45. percben sárgát kapott egy szabálytalanság után. A hosszabbításban előbb Pekár lőtt mellé kisodródva nagy helyzetben, majd a másik oldalon is elkerülte a labda a kaput, így maradt a 0-0 az első félidő után. A második félidő ETO lövéssel indult, Szimcso labdája szállt mellé. A játékrész elején folytatódott a kiegyenlített játék és mindkét védelem jól zárt. Az 56. percben egy nyíregyházi szabadrúgás után alakulhatott volna ki helyzet, de végül tisztáztak a győriek. Két perccel később a sárga lap villant, Tajthy kapta. Újabb ígéretes Spartacus akció után szöglet, Rezes lövését blokkolták, a 68. percben pedig Hamar lőtt fölé, majd egy szöglet után próbálkoztak a hazaiak, de ez a labda is elkerülte a kaput. Dragóner és Gyurján érkezett Kulcsár és Daru helyére a 72. percben. Pekár is besárgult, ő kapta a negyedik lapot. Mindkét csapat szerette volna eldönteni a találkozót, előbb Rezes volt lesen, így hiába talált a kapuba ( utólag visszanézve nem volt les), majd Magasföldi helyzeténél Jova védett bravúrral. Gulyás is sárga lapot kapott egy szabálytalanság után a 84. percben. Egy perccel később megszerezte a vezetést a Győr, Vukasovic maradt egyedül egy beadás után miután Pejovicon löktek egy nagyot, és a kapuba lőtt, 1-0. Próbált egyenlíteni a Nyíregyháza, a 91. percben meg is volt a helyzet, de Dragóner közelről fölé lőtt. Az eredmény nem változott, a hazai csapat megnyerte a találkozót. 

Bozsik József vezetőedző: - Mindenki tudta, hogy ezen a mérkőzésen múlik a szakmai stáb jövője, és köszönöm a játékosoknak a hozzáállást, ebben a bajnokságban most játszottunk a legjobban, de úgy látszik az égiek sem akarják, hogy eredményesek legyünk, a kapufáról is kifelé pattant a labda. A következő napokban eldől a sorsom, de ennek az együttesnek nem a 19. helyen kellene állnia.   

Vissza