Megkezdte a felkészülést a Nyíregyháza Spartacus. Új szakmai stábbal vágott neki a munkának a Szpari, Szűcs Mihály sportigazgató sajtótájékoztatón mutatta be a tagokat.  

- Lucsánszky Tamás vezetőedző személye az elmúlt hónapok után talán nem meglepetés. Nem ismeretlen Nyíregyházán, korábban már bajnoki címig vezette a csapatot, reméljük most is hasonlóan sikeres lesz. Bene Ferenc szakmai igazgatóként dolgozik majd, egy olyan háttérmunkát végez, mellyel segíti az első csapatot – mondta Szűcs Mihály.

A vezetőedző mellett két asszisztensedző dolgozik. Farkas Attila korábban játszott a Szpariban, most trénerként tért vissza.  Bozsik József Zalaegerszegről érkezett, személye azért pikáns, mert július 1-től a Bozsik Akadémia is a Spartacushoz tartozik. A kapusedző Nagy Gábor lesz, ő legutóbb Soroksáron dolgozott, míg az erőnlétért Darabos Balázs felel majd. Lucsánszky Tamás örömmel jött ismét Nyíregyházára.

- Hazatértem. Szép időszakot töltöttem itt az akkori csapatommal, és most olyan változásokon megy át a klub, melynek szeretnék részese lenni. Azzal, hogy az utánpótlás is a Spartacushoz kerül, egy fontos mérföldkőhöz érkezünk, mi pedig szeretnénk egy olyan arculatot kialakítani, mely hosszú távon jellemző lesz a Szparira. A keret még nem végleges, több játékossal még tárgyalunk – mondta a vezetőedző.

Bene Ferenc egy személyes élménnyel kezdte bemutatkozását.

- Mindenek előtt hatalmas megtiszteltetésnek tartom, hogy egy ilyen nagy hagyományokkal rendelkező klubhoz kerültem. Édesapám az utolsó válogatott mérkőzésén Csehszlovákia ellen épp itt a Városi Stadionban lépett pályára. Ez mindig eszembe jutott, amikor csak beléptem ide. Most itt dolgozhatok, és mindent megteszek majd a siker érdekében. A feladatom az lesz, hogy egy szakmai kontrollt nyújtsak a vezetőedzőnek, és egyfajta híd szerepét is betöltsem az első csapat és az utánpótlás között – mondta Bene Ferenc.

A keret tagjai egy rövid eligazítás után Örökösföldön kezdték a munkát. A következő napokban hazai környezetben készül az együttes.  

Vissza