Atlétika, úszás, röplabda. Csak három sportág azok közül, melyekben rendre sikeres Szabolcs-Szatmár Bereg megye. Idén is több diákolimpiai érmet szereztek a fiatalok. A Megyei Önkormányzat és a Magyar Diáksport Szövetség megállapodásának köszönhetően jutalmazták azokat a testnevelőket, akik az elmúlt években eredményesen dolgoztak.

- A Magyar Diáksport Szövetséggel az elsők között kötöttünk megállapodást, melyben vállaltuk, hogy jutalmazzuk a diáksport területén eredményesen dolgozó testnevelőket. De ez csak egy kis része annak a műhelymunkának mely az iskolákban folyik, és aminek köszönhetően a megyei sportolók ilyen eredményesek - mondta Baracsi Endre a Megyei Közgyűlés alelnöke.

A diáksportban végzett munkájáért Eredményességi díj kitüntetésben részesült Végvári Ferenc, a Vasvári Pál Gimnázium testnevelője, aki atlétikában számos tehetséget nevelt, többek között Szikszai, Róbert, Helebrandt Máté és Bakosi Péter tanára is volt. Tehetséggondozás-utánpótlás díjban részesült Moravszki Gyuláné, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola testnevelője. Ő a röplabda csapatával több diákolimpiai aranyérmet szerzett, és készülhet a 2019-es világbajnokságra, ahol Magyarországot képviseli a nyíregyházi együttes. Szintén a tehetséggondozás-utánpótlás díjat vehette át Gyulai Ákos a Tiszavasvári Általános Iskola, Jónás Béla a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium testnevelője, valamint Nemes Sándor a nyíregyházi Arany János Általános Iskola és Gimnázium tanára. Utóbbi a Spartacus utánpótlásedzőjeként is dolgozik, és pályafutása során több NB-I-es labdarúgó nevelkedett a kezei alatt.

- A jelenlegi magyar mezőnyből Gazdag Dániel és Rudolf Gergely az akik korosztályos és felnőtt válogatottságig vitték, de számos NB-I-es labdarúgóval is dolgoztam együtt, amire büszke vagyok. Köszönöm az elismerést, ez tovább ösztönzi az embert, hogy még jobban végezze munkáját – mondta Nemes Sándor testnevelő, aki közel harminc éve van a pályán. 

Szintén elismerést kapott Urbin Tamás úszó edző, aki szintén az Aranyban testnevelő, de a Sportcentrum trénereként is szép sikereket ér el versenyzőivel.

Vissza