A „Nyíregyháza Város Közbiztonságáért Sztárek Ferenc-díj” kitüntetés a város lakosságának közbiztonsága érdekében hosszabb időn át végzett áldozatkész és felelősségteljes hivatásos tűzoltói, rendőri, polgárőri, közterület-felügyelői területen végzett tevékenység elismerésére adományozható. Ma a város közgyűlésén Szabó Lajos vehette át a rangos elismerést. 

Szabó Lajos több évtizede dolgozik polgárőrként Nyíregyházán. Minden évben 9 hónapon keresztül – iskolaidőszakban – lát el szolgálatot az Evangélikus templomnál. Ennél a csomópontnál óvoda, iskola és középiskola is található, reggelente komoly forgalommal. Szabó Lajos minden reggel 7 órától áll szolgálatba, és segíti az itt közlekedő gyalogosok átkelését, mindezt önkéntes alapon, azaz térítés nélkül. Lajos bácsi – ahogy a gyerekek hívják – már-már családtagnak számít, a fiatalokhoz mindig van egy-egy szava, sokukkal a Nyíregyháza Spartacus találkozóin is együtt szurkol.

Szabó Lajos munkájára jellemző, hogy több alkalommal kérték már a szülők áthelyezését másik kereszteződéshez, zebrához is, hogy ott is segíthesse az átkelést. Gratulálunk neki az elismeréshez, és várjuk a jövőben is a Szpari mérkőzésein ! 

Vissza