Nem sokáig volt üres a Szpari busza pénteken reggel. Elindult Szlovéniába a Nyíregyháza Spartacus kerete. A csapat a jövő hét végéig edzőtáborozik Mariborban, és négy felkészülési mérkőzést is játszik. Az utazók között új játékosok, és fiatal labdarúgók is vannak.

- Az akadémiáról a fiatal, saját nevelésű labdarúgó, Magyar Gábor is velünk tart. Bár neki még nincs profi szerződése, munkája és tehetsége alapján úgy döntöttünk, őt is elvisszük az edzőtáborba. Remélem ez nem csak neki jelent plusz motivációt, hanem azoknak a fiataloknak is, akik az utánpótlás együttesekben játszanak jelenleg. Számítunk a jövőben rájuk – mondta Zoran Spisljak vezetőedző.

Július 13-án az FC Koper, szlovén első ligás együttes lesz az ellenfél, 16-án pedig a legutóbb a szlovén másodosztályban ötödik helyen végző NK Drava Ptuj következik. 19-én a szaúdi elsőosztályú Al-Fateh ellen lép pályára a Szpari, 20-án pedig Ausztriában az arab emírségekbeli Al-Ittihad Kalba lesz az ellenfele a Nyíregyháza Spartacusnak.

Az edzőtáborba utazó keret tagjai:

Jova Levente, Nagy Máté, Csorvási Tamás, Polényi Gábor, Ötvös Bence, Fodor Ferenc, Kártik Bálint, Rezes László, Starosta Dávid, Tóth Ádám, Motkó Benjámin, Végső Előd, Kovács Norbert, Gulyás Máté, Pejovic Danilo, Hornyák Marcell, Farkas Márk, Kovác Alan, Magyar Gábor, Tóth Barna, Svedyuk Alex, Papp Máté, Wieland Dominik, Szekszárdi Tamás, Cenaj Drilon

Vissza